Quentin88 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 2 godziny temu, krzys315 napisał: Którą wersję iCar zamówiłeś?? Tez bujałem się z problemami z połączeniem i miałem 3 rodzaje ELMa, rożne wersje. Dopiero kupno iCar3 rozwiązało problem icar2 tak jak kolega powyżej polecił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 ok icar2 sie połaczył. jeśli chodzi o chipset to mam wszytko na zielono do 1.4 włacznie, 1.4b -2.1 na czerwono. Czy to coś oznacza? może czegoś nie odczytywać ? jest gdzies dostępna instrukcja jak uzywać pyclipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaza2 Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Czemu po 30 min skanowania pyclip się totalnie wylacza ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 jak zmienić język samego pyrena z rus na pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mielony Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 tutaj jest wyjaśnione. Musisz mieć wpisane default="PL" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przypadek Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Panowie, czy jest szansa aby ten soft łączył się z ELM przez wifi? Czy tylko BT wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Sposób połączenia nie ma znaczenia, ktoś pisał że podobno przez BT jest stabilniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przypadek Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Dnia 22.04.2020 o 19:48, aniewa napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Dzięki za info. Problem mam taki, że nie wykrywa mi modułu po wifi. Chce się łączyć tylko przez BT. Czy ktoś wie jak to zmienić? Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Czyli rozumiem, że masz moduł ELM 327 z wi-fi a program po wybraniu portu wi-fi nie łączy. Rodzaj połączenia wybierasz w oknie dialogowym Port. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przypadek Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Dnia 22.04.2020 o 22:08, aniewa napisał: Po co mnie ciągle przedrzeźniasz Po otworzeniu programu nie mam szans wybrać sposobu łączenia. Od razu przechodzi mi do wyboru ECU. Gdzie mogę zmienić port ? Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastus94 Opublikowano 29 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Tak z innej beczki - zmienię tym numer VIN w liczniku? Do pełni szczęścia po dołożeniu R-Linka brakuje mi tylko licznika i chciałbym zmienić w nowym liczniku na numer dawcy nawigacji i uaktywnić mu opcje nawigacji. Poradzi sobie z tym? Jeśli tak to mogę prosić o wskazówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Zmienisz. Według mnie prościej to zrobić programem ddt4all niż pyrenem. Wszystko robisz intuicyjnie, trzeba tylko czytać komendy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 10 godzin temu, Bastus94 napisał: chciałbym zmienić w nowym liczniku na numer dawcy nawigacji i uaktywnić mu opcje nawigacji Pytanie 1. Co Ci da zmiana VINu w liczniku? Pytanie 2. Jakie opcje nawigacji chcesz uaktywnić w liczniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastus94 Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Ad1. Gdzieś wyczytałem, że powinien być ten sam numer VIN, przezorny zawsze ubezpieczony więc pytam. Ad2. Licznik podaje sygnały do nawigacji, generalnie chodzi mi głównie o funkcję Eco2, wydaje mi się że mógłby być problem, podobnie jak z funkcją grzanych foteli, gdyby licznik był z innej wersji wyposażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 No i tu masz 100 % racji. Wyposażenie samochodu musi odpowiadać temu co jest zapisane w liczniku. Powiem od siebie, że zmieniałem radio, dokładałem cbox i tam też zmieniałem vin samochodu by wszystko było zgodne z tym co jest faktyczne. Niby drobiazg ale to lepiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi