mariuszcz89 Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Witam serdecznie, pojawił się u mnie problem z odpalaniem tylko na zimnym silniku: podczas kręcenia rozrusznikiem słychać "warkot" zamiast normalnego kręcenia rozrusznika. W momencie zaskoczenia silnika wszystko ustaje,silnik również pracuje bez zarzutów. Czy to jest rzeczywiście związane z rozrusznikiem? Czy może to być związane z kzfr lub złym napięciem? Dodaję link do filmiku jaki nagrałem: https://www.youtube.com/watch?v=34oENG_iqzA&feature=youtu.be Z góry dziękuję za porady i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Na początek doładuj akumulator, dolej oleju do max [kzfr to lubi] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Nie brzmi to jak koło zmiennych faz. Chyba jednak rozrusznik. Tak jak wyżej, zacznij od naładowania akumulatora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszcz89 Opublikowano 21 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Akumulator jest nowy i naładowany. Poziom oleju jest MAX. Samochód był u mechanika. Winny okazał się rozrusznik - podmieniliśmy na inny (używany z jakiegoś SCENICA). Auto zostało na noc, a rano odpaliło czysto od 1 strzała. Rozrusznik miałem nowy od grudnia. Był na gwarancji i nie mogliśmy go otworzyć żeby jej nie stracić więc niestety nie napiszę dokładnie co było nie tak w rozruszniku. Teraz czekam na rozpatrzenie gwarancji i nowy rozrusznik, a póki co jeżdżę na tym rozruszniku, który pożyczył mi mechanik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi