karol.szczecin Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) Witam , ma taki problem. Czasami, nie cały czas auto przy odpalaniu łapie obroty po czym gaśnie i trzeba przytrzymać pedał gazu żeby nie zgasł. Czasami dzieje się to podczas jazdy tzn. przy wrzucaniu na luz na światłach albo podczas redukcji biegu. Dodaję link do filmu który nagrałem i zamieściłem na youtube. Bardzo proszę o pomoc. Przy podłączeniu do komputera wyskakuje błąd położenia wałka rozrządu czy coś w tym rodzaju. Dzisiaj wymieniłem czujnik wałka rozrządu i dalej tak się dzieje. Edytowane 27 Września 2017 przez karol.szczecin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Nie łączy czujnik temperatury płynu chłodzącego - dusi sie jak jest za duży opór na goracym silniku. Może również wyskoczyć service. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Czujnik wałka rozrządu oraz czujnik położenia wału korbowego są czujnikami chimerycznymi . Muszą być oryginalne Może wystarczy przeczyścić oraz poprawić łącza do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol.szczecin Opublikowano 27 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Ale na na zimnym silniku dzieje się tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waleczny Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 witam, miałem podobnie gdy kupiłem auto, okazało się, że do wymiany koło zmiennych faz rozrządu i elektrozawór zm. faz rozrządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 53 minuty temu, waleczny napisał: witam, miałem podobnie Inaczej, bo Tobie nie gasł i nie spadały obroty biegu jałowego przy wrzucaniu na luz. 6 godzin temu, karol.szczecin napisał: Ale na na zimnym silniku dzieje się tak samo. Jak przerywa to na zimnym również jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waleczny Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 możliwe że to inny powód jest, miałem poprostu podobnie przy odpalaniu, tez musiałem przygazować by chodził, na luzie nierówne obroty łapał i zdarzało się że gasł przy zwalnianiu, hamowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Najczęściej w takich przypadkach gdy gaśnie po wrzuceniu na luz, czy też po ok. 9 sekundach od odpalenia, lub gdy go trzeba przygazować przy odpalaniu aby nie zgasł, to winę ponosi któryś z elementów zespołu: koło faz lub zawór faz lub czujnik wałka rozrządu. Jednak najczęściej to czujnik. Czasami jest tylko zaolejona wtyczka - czy tak miałeś? Pytanie czy kupiłeś oryginalny czujnik czy zamiennik, nowy czy używany? Pamiętaj też, że po prostu może coś być z samymi kabelkami/wtyczkami i najlepiej je posprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol.szczecin Opublikowano 2 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Dnia 27.09.2017 o 23:20, mireczek01 napisał: Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy.Nie cytuj całego posta jeżeli odpowiadasz bezpośrednio pod nim. Wyczyściłem wtyki, sprawdziłem kable, wymieniłem czujnik, zawór i dalej to samo. A czy koło nie daje objawów tylko przy odpalaniu ? Podczas jazdy również ? I czy przede wszystkim nie powinno być go słychać ? Części kupiłem nowe i oryginalne. Regulamin pkt. 5.13 - cytowanieP_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Poczytaj tutaj, może coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi