blake Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 (edytowane) Witam, Megane 3 - 1.5 dCi, mam problem od jakiegoś czasu zauważyłem, że po wrzuceniu wstecznego w celu ustawieniu się na parkingu, nie zawsze, ale podczas cofania wydobywa się dziwny dźwięk takie ni to piszczenie ni dudnienie, nie wiem jak to ująć bardziej wycie chwilowe, może ktoś ma jakiś pomysł co to może być ?? Dzieje się to tylko na wstecznym jak cofam, lecz nie zawsze. Ogarnę bardziej temat to napiszę coś więcej, może ktoś miał coś podobnego ? Biegi wskakują idealnie, sprzęgło również igła. Edytowane 30 Września 2017 przez blake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Rozumiem, że na postoju + wsteczny + sprzęgło jest cisza? Kiedy cofasz i wciśniesz sprzęgło czyli nie będzie obciążenia na elementach napędowych to dźwięki też ustają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 30 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Właśnie dokładnie nie wiem, musze to jutro ustalić, na postoju wciśnięte sprzęgło + wsteczny cisza, jak cofałem na sprzęgle troszkę wiadome musi być wciśnięte i delikatnie gazu na cofkę to właśnie tak zawyło. Jutro więcej powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Może to tylne klocki hamulcowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 30 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 w niedziele/poniedziałek obadam mniej więcej, może uda się coś zdiagnozować, wątpie żeby to klocki były, ale może akurat ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Zaciągnij ręczny i posłuchaj co się dzieje jak usiłujesz ruszyć na wstecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 2 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Zaciągnąłem ręczny i zacząłem ruszać na wstecznym, wszystko normalnie gra. Wrzuciłem wsteczny i ruszałem tył i przód tył i przód i nadal wszystko ok, dzieje się to różnie nie wiem jak to wywołać, może spróbuje z skręconymi kołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 No ciężko to diagnozować jak problem występuje sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi