lukaszchk Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 (edytowane) Okazało się, Że ten warsztat chciał wygenerować koszty moja osoba:) do wymiany tylko przekaźnik. jak sprawdzali czy wszystko gra to odpalali silnik i odłączali jeden za drugim cylindry i stad te błędy. Edytowane 8 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Dobrze,że byłeś czujny,bo mogłeś być stratny kilka tyś;) Jak napisałeś,że mechanik za samo sprawdzenie chciał 800zł coś mi zaczęło być podejrzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszchk Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 A powiedz mi orientujesz się gdzie jest ten przekaźnik żeby go wymienić? Tzn pierwszy jak się patrzy od przodu auta to jest od pompy czy właśnie od świec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Co Ty ja w tych sprawach jestem zielony;) Ale są tu spece co na pewno udzielą Ci info na ten temat;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 lukaszchk jesteś pewny, że masz megane II phI. Przecież tam nie widać żadnych przekaźników i nie takiego pojęcia jak pierwszy czy drugi od przodu. A te co występują to są tak głęboko schowane, że żeby je zobaczyć to trzeba trochę porozkręcać. Rozumiem, że samochód jeździ tylko błąd ciągle świeci. do wymiany tylko przekaźnik Powiedzieli chociaż od czego ten przekaźnik? Bo trudno określić jego położenie nie wiedząc od czego on jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszchk Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Przekaźnik grzania świec zarowych, zlokalizowalem go. Trzeba odkręcić lewe przednie koło i osłonę blotnika tak jedzi Oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaudia.a Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. Posiadam Renault Megane II, silnik 1.9 dci W ciągu ostatnich dni auto miało problem z odpaleniem po dłuższym postoju (akumulator ok). Dziś rano komputer wyświetlił komunikat 'sprawdź wtrysk'. Auto nie straciło na mocy i generalnie nie zauważyłam żadnej różnicy podczas jazdy. Czy ktoś może miał podobny przypadek? Pzdr Edytowane 2 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Tak, do wymiany świece żarowe. Miałem to samo rok temu. Edytowane 2 Grudnia 2014 przez baciuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaudia.a Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Co za ulga... Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzyk66 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Moga byc swiece ale rowniez wtryski. Dodano: 02 gru 2014 - 09:01 Najlepiej podpiac kompa i odczytac wyniki. Po co wymieniac kolejne rzeczy Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki - damiar Edytowane 2 Grudnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 No ja bym zaczął, od tańszego rozwiązania, czyli świec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzyk66 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Komunikat sprawdz wtrysk sygnalizuje ogolna usterke. Podpiecie kompa pozwoli konkretnie na jej wykrycie. Koszt 50 zl i bedziesz mial pewnosc w co uderzyc Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki - damiar Edytowane 2 Grudnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merfi Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Witam To ja trochę z innej beczki. Mam podobny problem z komunikatem błąd wtrysku. Na początku chce sprawdzić opór na świecach. Później filtr paliwa i czujniki. Auto odpala bez problemu. Niemniej jednak chcąc sprawdzić świece ogranicza mnie obudowa plastikowa, która jest dokręcona na 2 śruby fi 10. Odkręcam śróby śruby odpinam 3 zaczepy po bokach i cięzko ciężko mi jest ją zdjąć ponieważ blokuje mnie rura, gdzie jest moduł stabilizatora ciśnienia i membrana od przepustnicy. Pytanie może śmieszne. Wymieniając świece mam ją odkręcić? Bo nie chce połamać tej obudowy plastikowej zakrywającej świece. Z góry dzięki za odpowiedź. Edytowane 2 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzyk66 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Jak chcesz zalozyc nowa bez odkrecenia? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki - damiar Edytowane 2 Grudnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merfi Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Witam Odkręcając pokrywę osłaniającą świece żarowe należy ją zdjąć. Tylko w prawej części stojąc przodem do samochodu ta obudowa jest pod rurą idącą do silnika z powietrzem na której znajduje się EGR. Podnąsząc obudowę do góry ciężko jest ją wyciągnąć a nie chcę na siłę tego robić ponieważ są tam przewody od świec żarowych. Poniżej zdjęcie w którym zaznaczyłem miejsce gdzie mam problem z wyciągnięciem obudowy. Może ktoś zdejmował tą obudowę z forumowiczów. Edytowane 2 Grudnia 2014 przez Merfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi