pbet Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Nie zauważyłem wahań obrotów przy manewrach parkingowych ani tego, że 3 godziny temu, szmydu napisał: po puszczeniu hamulca silnik lekko się trzęsie z powodu chwilowego spadku obrotów do 600/min Nie pompowałem też hamulca na postoju no chyba, że po myjni ale też nic mnie nie niepokoiło. Mogę się przyjrzeć temu dokładniej na weekendzie chyba, że ktoś to zrobi wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Po pompowaniu hamulca obroty zazwyczaj się delikatnie podnoszą. Możliwe iż gdzieś podciśnienie ma nieszczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmydu Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 (edytowane) Sprawdziłem w innej megance z silnikiem 1,6 i efekt ze spadkiem obrotów do 600 po pompowaniu pedałem hamulca również wystąpił. Wygląda na to, że jest to kolejna "cecha" tego modelu . Edytowane 23 Listopada 2017 przez szmydu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 To ciekawe. Wciskałem dzisiaj na postoju hamulec kilka razy i wskazówka obrotomierza ani drgnęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmydu Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) Wygląda na to, że inaczej jest w M3 ph1 i M3 ph2 z silnikiem 1.6 16V. Edytowane 27 Listopada 2017 przez szmydu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Dnia 25.11.2017 o 18:00, pbet napisał: To ciekawe. Wciskałem dzisiaj na postoju hamulec kilka razy i wskazówka obrotomierza ani drgnęła. Naciskaj hamulec szybko, raz za razem, kilka razy, jakbyś coś "pompował". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Może naciskałem za wolno chociaż raz za razem. W czwartek będę jeździł więc powtórzę próbę i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi