miecznikx1 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) Witam , mam problem z woda pod deską rozdzielcza która przelewa się do słupków po bokach i powoduje zalanie gąbek bocznych podłogowych. Mam pytanie skąd ta woda może napływac . Edytowane 14 Listopada 2017 przez miecznikx1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Sprawdź na podszybiu odpływy czy są drożne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Albo sprawdź czy szyba przednia jest szczelna. Masz pewnie 15 letnie, więc pewnie na nowo szyby uszczelnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecznikx1 Opublikowano 14 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 1 Miałem wymienianą szybę 2 mies. temu więc chyba przez nią się leje jutro oddaje żeby sprawdzili jako na gwarancji . 2 na podszybiu kanały udrożnione oba , jak miałem zapchane to przez wentylacje dostawała się woda , ale je wyczyściłem i jest ok 3 Napisze później jaki będzie wynik badania szczelności szyby . 4 mam jeszcze jedno pytanko czy podklejenie nieszczelności szyby to dobre rozwiązanie czy żądac wklejania jej na nowo . 5 Czy w ich intencji fachowców powinno byc osuszenie wyciszenia (filcu czy tam jakoś ) pod deską rozdzielczą który został zalany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Jeśli to wina wadliwego montażu to powinni przywrócić auto do stanu sprzed naprawy czyli wszystko wysuszyć i wkleić szybę poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecznikx1 Opublikowano 14 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 ok dzięki za odpowiedź Dziś na warsztacie gdzie wklejałem szybę 2 mies. temu okazało się ze po lewej od pasażera w kleju był pęcherzyk powietrza który pęk i przepuszczał wodę . Wycięto szybę i wklejono na nowo osuszono wyciszenie pod deską rozdzielczą . Teraz zostaje sprawdzenie po 1 mies. czy nie zacieka ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi