Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

Recommended Posts

Witam. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem nic podobnego.

Mam Megi II  1,5 dci 2003 r.  We wtorek rano przy małym mrozie odpaliłem auto. Oskrobałem szybki i chciałem jechać do pracy, zgasła i wyskoczył błąd jak w temacie. Po kilku próbach odpaliła, ale znowu zgasła. I tak kilka razy.  Po południu odpaliła normalnie. Chwile pojeździłem i wszystko ok.

W czwartek rano pojechałem do pracy ( jakieś 1,5 km )  auto zgasło mi przed samym parkingiem. Już nie odpaliło, dopiero po kilku godzinach. Po sąsiedzku mam mechanika i po pracy do niego podjechałem. Chodziła, ale po podpięciu kompa zgasła i już nie zapaliła. Niby wyskoczył błąd czujnika położenia wałka i bezpieczniki. Mechanik ma to sprawdzić, ale póki co jeszcze nie znalazł przyczyny.

Poradzicie coś?  

 

PS. Zapomniałem dodać, że jak zgasła to po wciśnięciu startera nic się nie dzieje  ( nie słychać rozrusznika itp. ) tylko na wyświetlaczu komunikat błędu wyświetla.

Jeśli to była by wina wtrysków, to chociaż by chyba rozrusznik kręcił. 

Edytowano przez ravwilin
Ważny szczegół

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Miałem podobny przypadek, u mnie problemem okazywały się wtryskiwacze. Zrób próbę przelewową. Mechanik czym diagnozował samochód? Clipem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Popsikaj plakiem do dolotu. Jak odpali to winne wtryskiwacze, jak nie to inna przyczyna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wklejać zdjęć bezpośrednio do edytora. Wgraj lub dodaj zdjęcie z adresu URL.


×
×
  • Utwórz nowe...