KamilK Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 witam, chipował ktoś swoje megany z tym silnikiem ? jak to u Was wyszło ? moja fabrycznie bez FAPa po 'lekkiej modyfikacji' wypluła na hamowni 121KM i 265Nm i o ile z mocy jestem zadowolony o tyle z momentu już nie, mogło by być więcej, w końcu seria ma 106KM i 240Nm (dla porównania mam Fiata Bravo II gdzie w serii przy 1,6 105KM jest 290Nm, a ma zwykłą turbinę bez zmiennej geometrii) załączam mój wykres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelon Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 U mnie w mieście chipują http://www.hamownia.net/ możesz wysłać email z zapytaniem i powinni napisac co i jak bo pewnie mają już te samochody w swojej bazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 (edytowane) Masz, pewnie za Twoją zgodą wersję nastawioną przede wszystkim na uzyskiwaniu oszczędności paliwa, połączoną z poprawą elastyczności. Zobacz; Chip Tuning Edytowane 26 Listopada 2017 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 elastyczność jest bardzo na plus w porównaniu do serii, na niskich obrotach (nie ważne jaki bieg) zbiera się bez zająknięcia, a nie jak wcześniej gdzie trzeba było redukować bieg, a co do zużycia paliwa to nie wiem bo dopiero 200km zrobiłem na tej mapie stąd moje pytanie czy ktoś u siebie robił, ile uzyskał i jak to się przekłada na zużycie paliwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzius91 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 I jak auto się sprawuje? Jaki koszt czipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 spalanie ok, 5,3 l/100km - jazda 80km dziennie, pół miasto pół poza, płaciłem 450zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 jaka cena taki przyrost mocy. Tjun kosztuje srednio ~900 zł. Za 450 to Ci pewnie wsadzili boxa dlatego przyrost mocy mały. Z tego silnika da się wykrzesać o wiele więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 porównanie takie jak VW do Renaulta, nowe w zakupie cena podobna a po 5 latach... szkoda gadać jaka utrata wartości.... cena dobra bo to znajomy znajomego, 300zł soft (zgrany ze sterownika, poprawiony i wgrany) + 150zł hamownia, przy wszystkim byłem gość specjalizuje się głownie w Fiat/Alfa, inne auta robi tylko znajomym, takie było moje życzenie, soft na Eco, robię dużo km więc zależy mi na ekonomice a nie na dużej mocy i mega spalaniu, pojeżdżę zobaczę jak pali, i za kolejny mod na więcej momentu płacę tylko za hamownie gość robił mi już Alfę 147, Fiata Bravo II, Peugeota 206 i 307, więc mam do człowieka zaufanie, dla box-a mówię NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzius91 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 (edytowane) otworzyłeś niektórym posiadaczom oczy, że ten silnik ma w sobie potencjał na kręcenie. ciekawe ile jest w stanie znieść. sam posiadam ten silnik- fajny mały i dynamiczny, co najważniejsze że wytrzymuje dynamiczną jazdę bynajmniej u mnie mam gościa co robi tylko mapę, za 4 stówki chodź obawiam się czy jest sens Edytowane 7 Grudnia 2017 przez bodzius91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 ja zrobiłem inaczej, mapę u jednego (znajomego), a pomiar u innego, pojechałem że niby chce sprawdzić po zakupie czy trzyma serie, a gość po shamowaniu że mapa zrobiona, trochę był zdziwiony, ale po krótkiej rozmowie pokazał mi inne pomiary (innych ludzi), to z tego silnika widziałem nawet 128KM i 311Nm, gość co byłem u niego na hamowni też robi mapy (ale za 800zł + 120zl hamownia) jak ktoś z okolic łódzkiego to gościa który mi robił mogę z czystym sercem polecić, ma wielu klientów i jeszcze nie słyszałem żeby był ktoś niezadowolony w tym co ja mam jest sterownik conti i czas zgrywania oryginalnej mapy około 4h, a wgrywanie 2h, EDC17 robi w 1,5h zgrywanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzius91 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 do łódzkiego trochę daleko :( ja mam typa co zgrywa mape u mnie w mieście a wysyła wsad do specjalistów z wrocławia ( tam podobno są dobzi tunerzy). teściu u niego programowo wyłączał dpf i przy okazji podkrecił mu moc w 2.0 tdi sharan puki co pół roku jezdzi nie narzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 ja na wyciętym dpf-ie, egr i mapie w fiacie Bravo 1.6 JTD zrobiłem ponad 50tys km, zero negatywnych objawów, a spalanie 5,5l/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzius91 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 A zrobię sobie taki prezent pod choinkę. U mnie gościu robi za 450zl a wgrywanie mapę z vtecha czyli +18km i +71 nm chyba dobra oferta. Operacja bez hamowni oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 ja robiłem lagune 3 2.0 dci w vagtune w obornikach śląskich u kolegi mirasa z efektów jestem bardzo zadowolony:) z megane też zajadę do niego ale to po nowym rok ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzius91 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 (edytowane) 2 tygodnie po wirusie, samochód o wiele ciszej pracuje, spalanie spadło, jazda zrobiła się przyjemniejsza, momentu nie brakuje, puki co nie zauważyłem żadnych problemów, w nowym roku pojadę na hamownię sprawdzić ile wyszło mocy. Jestem miło zaskoczony i żałuję ze dopiero teraz się na to zdecydowałem. Edytowane 24 Grudnia 2017 przez bodzius91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi