kamilm Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Witam, nie miałem czasu bo w rozjazdach Broń Panie Boże przed LPG - nie mam Auto faluje na obrotach zaraz po odpaleniu Robione było u Smektały i wybieram sie ponownie w najbliższym czasie. Obroty wygladają tak jak na filmiku. Niestety nie mogę załączyć wiec wstawiam na yt A cykanie na nagraniu 20180107_160651.m4a REGULAMIN pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Edytowane 18 Stycznia 2018 przez kamilm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Ja żadnego specjalnego cykania nie słyszę. Czy samochód muli i szarpie po ruszeniu na zimnym? Moim zdaniem dźwięk silnika jest taki jak u mnie. W razie czego możesz posłuchać mojego - jestem z Leszna. Edytowane 18 Stycznia 2018 przez mich64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Miałem podobnie z obrotami, też gdzieś na forum umieściłem filmik. https://youtu.be/pWEb4anP-Uo Jak znajdę link do tematu to podepnę. Podobno falowanie obrotów na ssaniu i luzie jest normalne w tym silniku. Czyścili mi w ASO przepustnicę z adaptacją i trochę pomogło ale bez rewelacji. Obiecany link. Edytowane 18 Stycznia 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 U mnie obroty falują, ale nie zawsze. Gdy falują samochód poszarpuje na zimnym. Gdy nie falują wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) U mnie podobnie tylko szarpania nie zauważyłem. Może dlatego, że najczęściej jak ruszam to ssanie już przestaje działać i obroty schodzą do właściwego dla wolnych poziomu (?). Z drugiej strony żona często odpala i po prostu rusza, nie zgłasza żadnego szarpania. Edytowane 18 Stycznia 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) U mnie niestety jest różnie :( Nie ma reguły i to jest frustrujące. To znaczy można z tym żyć, jednak w żadnym poprzednim aucie nie miałem takiego problemu. Oczywiście wg serwisu wszystko jest w idealnym porządku. Edytowane 18 Stycznia 2018 przez mich64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Jak już piszemy o anomaliach na ssaniu to u mnie z kolei czasami gdy ruszę na ssaniu tj. dodam gazu, puszczę sprzęgło albo na półsprzęgle i dosłownie chwilę później odpuszczę gaz i wcisnę sprzęgło (sytuacja jakbym wyjeżdżał np. z parkingu i zauważył, że coś jedzie) to auto nie trzyma stałych obrotów tylko dodaje i odpuszcza samo gazu co jest słyszalne i wyczuwalne. Obroty chwilę dość mocno falują. Jak znowu ruszę i np. po kilku(nastu) metrach zrobię to samo np. do zatrzymania to wszystko chodzi jak w zegarku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 U mnie zaś co jakiś czas jest inna anomalia, ruszam z jedynki wrzucam 2 bieg dodaje gazu i auto nagle łapie sporego laga traci moc trwa to może 1-2s po czym ciągnie dalej dzieje się podobnie raz na jakiś czas w moim służbowym Focusie 1.6 Pb 2017. po wyjęciu przepustnicy i wyczyszczeniu jest lepiej ale raz na jakiś czas dalej się to dzieje, lekkie falowanie obrotów również wyeliminowałem porządnym czyszczeniem przepustnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 @lordboss bardzo rzadko ale też czasami to zauważam, zazwyczaj gdy ruszam delikatnie tzn. nie wkręcam 1 na obroty tylko ruszam i od razu 2. Jak się delikatnie rozpędzę na 1 to nigdy nie wystąpiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Jak komuś w ASO "czyścili" przepustnice to jest duża szansa że nie wyjmowali jej tylko zdejmowali dolot, psik środkiem do czyszczenia, szmata i czysta u mnie niby z 2 razy była czyszczona a ewidentnie pierwszy raz była zdejmowana przeze mnie Nie mam jeszcze Clipa bo zastanawiam się czy kalibracja przepustnicy coś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Moją podobno wyjmowali, a po czyszczeniu podobno robili jej adaptację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Moją podobno też A jak piszę, wszystko wyglądało na moje pierwsze odkręcanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 18 godzin temu, kamilm napisał: Witam, nie miałem czasu bo w rozjazdach Broń Panie Boże przed LPG - nie mam Auto faluje na obrotach zaraz po odpaleniu Robione było u Smektały i wybieram sie ponownie w najbliższym czasie. Obroty wygladają tak jak na filmiku. Niestety nie mogę załączyć wiec wstawiam na yt A cykanie na nagraniu 20180107_160651.m4a REGULAMIN pkt 5.6 literki PL - mireczek01 U mnie zachowuje się identycznie zwłaszcza na zimnym silniku i auto miało tak od nowości. Jeśli obroty utrzymują się ponad 1 tys to przepustnica do wyczyszczenia. Inny objaw przepustnicy to inny dźwięk przy odpalaniu: tak jak by ułamek sekundy po tym jak auto odpaliło silnik się przydławiał. Umiem to u siebie wysłuchać i zawsze po wyczyszczeniu przepustnicy problem ustępował;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 5 godzin temu, lordboss napisał: U mnie zaś co jakiś czas jest inna anomalia, ruszam z jedynki wrzucam 2 bieg dodaje gazu i auto nagle łapie sporego laga traci moc trwa to może 1-2s po czym ciągnie dalej dzieje się podobnie raz na jakiś czas w moim służbowym Focusie 1.6 Pb 2017. po wyjęciu przepustnicy i wyczyszczeniu jest lepiej ale raz na jakiś czas dalej się to dzieje, lekkie falowanie obrotów również wyeliminowałem porządnym czyszczeniem przepustnicy No to mam tak samo z paroma wyjątkami. Po pierwsze jak uruchomię samochód i obroty falują to lag murowany. Można go trochę obejść wcześniejszym wrzuceniem dwójki. Gorzej jednak jak lag pojawia się później a obroty nie falują. Wtedy mam trudności z włączeniem się do ruchu bo szarpie i nie reaguje na gaz. Miałem tak od wyjazdu z salonu. Serwis twierdzi, że wszystko ok, przepustnica czysta itp. W żadnym samochodzie tego nie miałem. Czyżby norma euro 5 się kłaniała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 A zapomniałem jeszcze o jednym, najczęściej jak pojawia się lag , w momencie jak auto przejdzie na gaz w momencie schodzenia z obrotów najczęściej gaśnie silnik w momencie jak wrzucę sprzęgło. poza tą sytuacją i brudną przepustnicą nigdy nie gaśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi