f1e Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Witajcie, Chciałbym Was zapytać czy ktoś w garażowych warunkach przeprowadził skutecznie naprawę podświetlenia obrotomierza w M3? Chodzi o problem z migającą ścieżką górnych cyferek obrotomierza. Serwisy co naprawiają takie rzeczy chcą za to od 300-400zł z gwarancją. Wydaje mi się to przesadzoną kwotą, pytam z ciekawości. Podejrzewam że może to być winna zimnych lutów albo samej diody? ma ktoś z tym jakieś doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Skąd jesteś?Mogę podjąć się naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Trochę przesadzili z ceną... Tym bardziej, że liczniki na allegro są od 50 zł do kupienia Wyjęcie licznika i jego rozebranie jest łatwe - najbardziej trzeba uważać na taśmę od LCD (żeby nie urwać lub nie uszkodzić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1e Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Cena jak dla mnie oczywiście że przesadzona, wg mnie wiedzą że problem jest u wielu użytkowników i kasują za to jak chcą. A przydałby się po prostu manual jak to zrobić i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) Nie wiadomo co w sumie zawiniło - może zimne luty, może jakiś układ już kończy żywot i trzeba by go wymienić Ja bym zaczął od sprawdzenia lutów przy diodach podświetlających - możliwe że to tylko zimne luty, oczywiście uważając na taśmę łączącą płytę PCB z wyświetlaczem LCD Edytowane 19 Stycznia 2018 przez Papf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroslupsk Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Witam Mam problem w mojej megance III z gasnięciem podswietlenia obrotomierza w granicach od 0 do 5. Czy ktos naprawiał lub podejmie się naprawy ? Dnia 19.01.2018 o 09:01, dyzol napisał: Skąd jesteś?Mogę podjąć się naprawy. Witam. Czy podejmiesz się naprawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 11 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Ja po dwóch nieskutecznych naprawach u elektryka zrobiłem to sam. W razie czego służę poradą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wercyngetoryx Opublikowano 9 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 OK to ktoś może poradzić jak to naprawić? Lub podjąć się naprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 9 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 @wercyngetoryx wlutować nowe diody na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) Diody można sprawdzić najtańszym multimetrem. Jeśli są sprawne można je zostawić, wystarczy jedynie poprawić luty. Wymiana na nowe wiąże się z ryzykiem, że nie trafimy z barwą albo jasnością. Edytowane 10 Marca 2019 przez Jottar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzwonekMaja Opublikowano 12 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Witam tez mam taki problem z podswietleniem do tego nie zawsze sie swieci asystent biegow wkurza mnie to jak cholera ze cos jest a nie działa jak nalezy. W warsztacie tez chca 300 400 zl i na tydzien auta niema. MOZE KTOS BY ZROBIL OD REKI z gdańska. Pozdrawiam REGULAMIN - pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stryjek998 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Na Forum Octavia Club Polska jest gościu ,który mieszka w Baninie . Na grupie szukaj Krzynol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzwonekMaja Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Dzięki na pewno się skontaktuje z nim. Namiary juz mam Niestety gościu Renault nie zajmuje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LaZajac Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Witam Poszukuję osoby z okolic Wrocławia (Wałbrzycha) która podjęła by się naprawy podświetlenia obrotomierza (cyfry 1-4) Renault Fluence. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Jako że co jakiś czas gasły mi cyfry od 1-4 dziś naprawiałem licznik. W załączniku miały tutorial. Mam nadzieję że jest zrozumiały i przyda się komuś. Naprawa podświetlenia megane III.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi