Corax 0 Napisano Luty 1, 2018 Share Napisano Luty 1, 2018 Witam, niedawno kupiłem używaną Megane III z końcówki 2008 roku.W dowodzie niemieckim był podany model BZ0V06 lecz taka wersja nie istnieje. Wydaje mi się że model to BZ0U06, U zamiast V. Jest jakiś sposób aby dokładnie sprawdzić model wyposażenia samochodu oraz PH? Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Papf 16 Napisano Luty 1, 2018 Share Napisano Luty 1, 2018 Można na tej stronie http://carinfo.kiev.ua/cars/vin/renault 1 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
konwil 48 Napisano Luty 2, 2018 Share Napisano Luty 2, 2018 (edytowany) 9 godzin temu, Corax napisał: Jest jakiś sposób aby dokładnie sprawdzić model wyposażenia samochodu oraz PH? Ergo: zalogować się na Moje Renault, wprowadzić tam dane samochodu, następnie zainstalować aplikację mobilną na Androida (nie wiem jak na iOS, Windows) - zalogować się w niej - i powinno wszystko być. Z tym, że dla samochodów kupionych zagranicą te informacje mogą być niepełne. Ws. kodu silnika itp. można napisać do Renault Polska, następnie pogonić ich telefonem i też powinni odpowiedzieć. Tak to wygląda w Moje Renault na telefonie: Jak chodzi o fazę (tak rozumiem Twój skrót "PH") to na milion % masz fazę I (pierwszą), która była produkowana do 2012 roku; 2012-2014 to faza II, a od 2014 do 2016 faza III (tak mniej więcej). PS: ja też mam z końcówki 2008 (wrzesień), ale jeszcze Megane II Edytowano Luty 2, 2018 przez konwil 1 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniewa 537 Napisano Luty 2, 2018 Share Napisano Luty 2, 2018 Nie było meganek III z indeksem V po BZO. Indeks U odpowiada silnikowi K4M 1,6 . 1 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Papf 16 Napisano Luty 2, 2018 Share Napisano Luty 2, 2018 3 godziny temu, konwil napisał: Ergo: zalogować się na Moje Renault, wprowadzić tam dane samochodu, następnie zainstalować aplikację mobilną na Androida (nie wiem jak na iOS, Windows) - zalogować się w niej - i powinno wszystko być. Z tym, że dla samochodów kupionych zagranicą te informacje mogą być niepełne. Ws. kodu silnika itp. można napisać do Renault Polska, następnie pogonić ich telefonem i też powinni odpowiedzieć. Tak to wygląda w Moje Renault na telefonie: Jak chodzi o fazę (tak rozumiem Twój skrót "PH") to na milion % masz fazę I (pierwszą), która była produkowana do 2012 roku; 2012-2014 to faza II, a od 2014 do 2016 faza III (tak mniej więcej). PS: ja też mam z końcówki 2008 (wrzesień), ale jeszcze Megane II Zdziwiłbyś się - ja mam niemieckie i w MyRenault nic nie ma o wyposażeniu 1 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
konwil 48 Napisano Luty 2, 2018 Share Napisano Luty 2, 2018 No tak właśnie jest z zagranicznymi autami, ale zawsze warto sprawdzić. I nie, nie dziwię, bo o tym napisałem, co Ty raczyłeś zacytować. 1 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Corax 0 Napisano Luty 3, 2018 Autor Share Napisano Luty 3, 2018 Dnia 1.02.2018 o 23:36, Papf napisał: Można na tej stronie http://carinfo.kiev.ua/cars/vin/renault Dobra strona, dzięki! Dnia 2.02.2018 o 08:48, konwil napisał: Ergo: zalogować się na Moje Renault, wprowadzić tam dane samochodu, następnie zainstalować aplikację mobilną na Androida (nie wiem jak na iOS, Windows) - zalogować się w niej - i powinno wszystko być. Z tym, że dla samochodów kupionych zagranicą te informacje mogą być niepełne. Ws. kodu silnika itp. można napisać do Renault Polska, następnie pogonić ich telefonem i też powinni odpowiedzieć. Tak to wygląda w Moje Renault na telefonie: Jak chodzi o fazę (tak rozumiem Twój skrót "PH") to na milion % masz fazę I (pierwszą), która była produkowana do 2012 roku; 2012-2014 to faza II, a od 2014 do 2016 faza III (tak mniej więcej). PS: ja też mam z końcówki 2008 (wrzesień), ale jeszcze Megane II Wcześniej już się zarejestrowałem lecz mam tylko kilka informacji. Auto sprowadzone było z Niemiec. Pytanie teraz czy jest szansa zaktualizować te informację? W sensie na język Polski i ponowne ich wprowadzenie? Dorzucam zrzut ekranu. Dzięki za wytłumaczenie PH Nie wiedziałem dokładnie co to jest. Dnia 2.02.2018 o 09:59, aniewa napisał: Nie było meganek III z indeksem V po BZO. Indeks U odpowiada silnikowi K4M 1,6 . Wiem, bo sam szukałem po necie. W niemieckim dowodzie było po prostu to V i się zastanawiałem dlaczego tak jest Mój silnik to K4M 858 Jak działa usługa Moja mapa w aplikacji? Na jakiej podstawie lokalizuje samochód? Czy mam gdzieś w aucie ukryty GPS? Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Papf 16 Napisano Luty 3, 2018 Share Napisano Luty 3, 2018 Co do MyRenault to mam tak samo jak Ty - auto również z rynku niemieckiego więc wątpię żeby się dało. 1 Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Corax 0 Napisano Luty 3, 2018 Autor Share Napisano Luty 3, 2018 8 minut temu, Papf napisał: Co do MyRenault to mam tak samo jak Ty - auto również z rynku niemieckiego więc wątpię żeby się dało. Napiszę do Renault Polska może coś poradzą, napisze tutaj jak się dowiem Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
karads 2 Napisano Luty 3, 2018 Share Napisano Luty 3, 2018 Co do MyRenault to byłem ostatnio w salonie i zapytałem czy mogą sprawdzić jaki mieli ostatni przebieg do mojego auta , powiedzieli że około 78kkm po czym spytałem dlaczego więc na MyRenault widnieje ponad 147kkm od 2015/2016 jak założyłem i zalogowałem się na swoje konto w MyRenault . Odpowiedzieli że tak niestety bywa z MyRenault i nie zawsze podaje właściwe dane. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniewa 537 Napisano Luty 3, 2018 Share Napisano Luty 3, 2018 W MyRenault przebieg roczny wpisuje się samemu i na tej podstawie automat liczy całkowity przebieg. Ewentualnie jak sam nic nie wpiszesz to wylicza z jakiejś średniej. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
pbet 225 Napisano Luty 3, 2018 Share Napisano Luty 3, 2018 1 godzinę temu, Corax napisał: Jak działa usługa Moja mapa w aplikacji? Na jakiej podstawie lokalizuje samochód? Czy mam gdzieś w aucie ukryty GPS? Nie ma żadnego ukrytego GPSa. Możesz sobie zaznaczyć na mapie gdzie jest Twoje auto żeby później do niego trafić. Nie jest to lokalizator on-line jakbyś chciał wiedzieć np. gdzie jest Twoja żona. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Corax 0 Napisano Luty 3, 2018 Autor Share Napisano Luty 3, 2018 59 minut temu, pbet napisał: Nie ma żadnego ukrytego GPSa. Możesz sobie zaznaczyć na mapie gdzie jest Twoje auto żeby później do niego trafić. Nie jest to lokalizator on-line jakbyś chciał wiedzieć np. gdzie jest Twoja żona. To jakim cudem pokazuje mi gdzie jest moje auto? Nic nie zaznaczałem, dzisiaj pierwszy raz odpaliłem aplikacje. Pozdrawiam Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
pbet 225 Napisano Luty 3, 2018 Share Napisano Luty 3, 2018 A dałeś aplikacji zgodę na dostęp do lokalizacji urządzenia? Jeśli tak to widzisz lokalizację nie tyle auta, co swojego telefonu/tabletu. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Corax 0 Napisano Luty 3, 2018 Autor Share Napisano Luty 3, 2018 Nie pamiętam Pewnie masz rację, a szkoda :/ Będę jeszcze to sprawdzał. Dzięki za odpowiedzi Panowie, pozdrawiam. Cytuj Link to postu Udostępnij na innych stronach
Recommended Posts