ari75 Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Witam U mnie problem resetu wystąpił raz może dwa jakiś miesiąc po zakupie (było to latem tego roku), temat zgłosiłem do ASO, pojechałem wgrali podobno nowy soft i przez kilka dni było bobrze. Teraz gdy temperatura znacznie spadła reset czasem występuje dwa razy dziennie. Czeka mnie kolejna wizyta w ASO ale mam wrażenie że Oni nie mają pojęcia jak to naprawić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 U mnie też spadły temperatury i pierwsze resety... też się umowiłem na podpięcie do ASO czy jest jakiś fix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) Ciekawe jest postępowanie ASO Renault. Jak mi w Toyocie gasł i czasami zwieszał się ekran nie reagując na dotyk to gdy nie poskutkowało wygranie nowego softu wymienili mi radio na nowe. Jak Wam aktualizacje nie pomogą to może wyświetlacze są wadliwe i trzeba dążyć do ich wymiany? Taka sugestia. Edytowane 27 Listopada 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ari75 Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Dam im jeszcze szanse, ale jak pisze kolego jak nic nie wymyślą to niech wymieniają. Przy pierwszej wizycie zapewniali że już wszystko będzie dobrze, gdy dziś dzwoniłem zaklinali się że jestem pierwszą osobą i której problem pojawił się ponownie po aktualizacji oprogramowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Pierwszym bo nie było mrozu. U mnie Pan z serwisu nie był zbyt optymistyczny po pierwszej interencji. A powiedzcie prawda to, że w ASO mogą poprawić żeby się klima włączała przy funkcji dobrej widoczności ? U mnie się nie włącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiszczu Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 19 godzin temu, pbet napisał: Jak Wam aktualizacje nie pomogą to może wyświetlacze są wadliwe i trzeba dążyć do ich wymiany? Taka sugestia To nie takie proste. U mnie ASO kazało czekać na nowy soft , który ma się podobno pojawić w grudniu. Takie dostali wytyczne od Renault Polska ( tak wynika z korespondencji ) Czekam więc cierpliwie na ten cudowny soft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 (edytowane) 2 godziny temu, kiszczu napisał: To nie takie proste. U mnie ASO kazało czekać na nowy soft , który ma się podobno pojawić w grudniu. Mylisz się kolego. Potrafisz napisać reklamację, powołać się na przepisy oraz warunki gwarancji lub rękojmi? Doręczyć pismo i zarządać pisemnego potwierdzenia jego przyjęcia na kopii dla Ciebie? Jeśli nie to polecam się nauczyć Jak nie chcesz uczyć się sam to idź do Rzecznika Praw Konsumenta https://uokik.gov.pl/. Z pewnością z chęcią Ci pomoże i podzieli się wiedzą. Edytowane 28 Listopada 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Powiedzcie mi taką rzecz.Zresetuję sobie średnie spalanie-na ekranie R-Linka pojawia mi się w opcjach system-komputer pokładowy dokładna data od kiedy zaczyna mi zliczać km,średnie spalanie itp itd. Jednak po przejechaniu kilkunastu kilometrów,gdy wejdę sobie w komputer pokładowy-wszystkie dane,czyli dystans,średnia prędkość,średnie spalanie itp itd są,natomiast nie wyświetla mi daty przy której zresetowałem komputer pokładowy. Czy ta data pojawi się przy przejechaniu iluś tam kilometrów,czy jak to wygląda że jej po prostu nie mam??? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 14 godzin temu, kiszczu napisał: To nie takie proste. U mnie ASO kazało czekać na nowy soft , który ma się podobno pojawić w grudniu. Takie dostali wytyczne od Renault Polska ( tak wynika z korespondencji ) Czekam więc cierpliwie na ten cudowny soft. A jaką masz wersję w tej chwili? bo ja przedwczoraj zaktualizowałem do 3.3.16.961 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiszczu Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Ja mam 3.3.16.941 czyli nowa wersja już się pojawiła. Dobrze wiedzieć . Jutro będę dzwonił do ASO o aktualizację. A tak w ogóle to nowy soft rozwiązał problem , czy nic się nie zmieniło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Hallo Kiszczu Zaktualizować Sobie możesz sam. Masz tutaj stronę gdzie to się robi-nie trzeba Ci wcale Aso https://easyconnect.renault.pl/software-upgrade/r-link2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiszczu Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Spoko Lubowitz sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) Tu nie ma co sprawdzać. Ściągasz, wrzucasz rozpakowane pliki na pendrive do folderu R-LINK (jak używałeś tego pena wcześniej w samochodzie to już masz ten folder, jak nie to sobie go załóż) Wtykasz pena w samochodzie, system odnajduje instalkę, pyta czy zainstalować, instalacja trwa ok 10min, po zakończeniu robi reboot (w międzyczasie jeszcze kilka razy wyłącza ekran) i już kompletnie na sam koniec pyta czy usunąć instalkę z pena. Viola. Edycja: Niedawno sprawdzałem czy jest i okazało się, że mogę zaktualizować: do wersji 3.3.16.960 Aktualizacja przebiegła pomyślnie i zainstalowała się wersja 3.3.16.961 Edytowane 30 Listopada 2018 przez Andon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ari75 Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Witam Dziś dzwoniłem do serwisu i uzyskałem informacje że nowe oprogramowanie które ma podobno wyeliminować problem resetów ma się pojawić około 15 stycznia 2019, pozwoliłem sobie zadzwonić później na infolinie Renault Polska i oni potwierdzili że nowe oprogramowanie faktycznie ma się pojawić w styczniu ale nie wiedza czy będzie ona naprawiać problem resetów. Ogólnie Pan powiedział że w tym temacie mają bardzo mało zgłoszeń więc może byś Osoby u których to występuje także się z Nimi skontaktowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiszczu Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Oprogramowanie zaktualizowane. Niestety w tej wersji jak reset podświetlenia występował tak dalej występuje. Czyli nic się nie zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi