pytekswitch Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Czy u Was także na biegu jałowym czuć, że na kabinę przenoszą się lekkie wibracje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 W mojej póki co nic nie czuć - przebieg 11 tyś. km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pytekswitch Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 U mnie pojawiają się jak wyłączę nadmuch, a więc i klimę i silnik schodzi do swoich podstawowych 730-750 obr/min. Niestety nie mam porównania wśród znajomych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykxp Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Tez mam ten problem z tym ze u mnie występuje niezależnie czy klima włączona czy nie. Zgłaszałem ten problem w ASO ale miły pan nie stwierdził usterki ale teraz już wiem że wystarczy zasłonić przysłonkę słoneczna i widać jak drży Także przy następnej okazji pokażę co sie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pytekswitch Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Dzisiaj się dowiedziałem że komputer nie pokazuje błędów, silnik pracuje poprawnie, a że są wibracje to cóż, nic z tym nie mogą zrobić bo producent nie odda im pieniędzy za naprawę - poza tym że nie wiadomo co może być przyczyną. Nie ukrywam, że kultura pracy była jednym z ważniejszych kryteriów podczas wyboru samochodu, podczas jazdy demo nie było wibracji, więc jestem generalnie rozczarowany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Może spróbuj złożyć oficjalną reklamację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Zmień stacje paliw, jeśli nie pomoże zmień ASO. Edytowane 24 Lutego 2018 przez mayn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pytekswitch Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Sprawdziłem trzy różne stacje paliw, dwa ASO. Silnik pracuje prawidłowo, zawieszenie silnika też jest niby OK. @MarcinDe czy mógłbyś proszę po zatrzymaniu się z rozgrzanym silnikiem wyłączyć nawiewy i poczekać chwilę czy coś czuć? Przy odpaleniu i gaszeniu na systemie start-stop prawie nic się nie przenosi, a na jałowym delikatne, ale czuć, sam już nie wiem.. Czy jest ktoś z Poznania z 1.2TCe kto zechciałby się spotkać, żebym mógł porównać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubel90 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Ja mam inne pytanie. Przebieg niecałe 20 tyś A mam objawy jak z zużytym kołem dwumasowym. Megane 1.2 130 km ma dwumas? U Ciebie też wygląda jak dwumas tylko pytanie czy jest w aucie? Ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Poczytaj ; 1.2 benz. pytekswitch - masz przebieg 500 tys.km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pytekswitch Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Nie, z rozpędu wpisałem. 15 godzin temu, bubel90 napisał: Ja mam inne pytanie. Przebieg niecałe 20 tyś A mam objawy jak z zużytym kołem dwumasowym. Megane 1.2 130 km ma dwumas? U Ciebie też wygląda jak dwumas tylko pytanie czy jest w aucie? Ktoś wie? A jakie masz te objawy? Koło dwumasowe jest na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubel90 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Ciężko jest płynnie ruszyć. Nieważne czy powoli czy szybko chce ruszyć zazwyczaj (około 90%) ruszeń to szarpanie samochodem. Przy gaszeniu silnika czuć wibracjie w kabinie których kiedys nie było. Ciężko zmienić mi biegi nie szarpiąc. ( nie że nie potrafię tylko od jakiegoś czasu to wszystko jest) Na luzie co jakieś parę sekund czuć wibracjie z silnika w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Cos mi się wydaje że w 1.2 nie będzie koła dwumasowego gdyż jeździłem wcześniej dieslem z kołem dwumasowym i biegi bardziej płynne się zmieniały ale oczywiście to moja teoria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 A mi w salonie powiedzieli, że jest koło dwumasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Być może w moim przypadku bo jeździłem dieslem a on ma inną charakterystykę niż bezyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi