TOJO Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 3 godziny temu, AdrianK napisał: Panowie, to ja się pochwalę że mam 105 tyś km. na pierwszych tarczach i klockach i jeszcze z 5-10 przejeżdżą do wymiany. Jakim cudem ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Trasa, trasa, trasa i umiejętne hamowanie silnikiem. Ja w służbowym aucie też mam jeszcze pierwsze klocki, a już blisko 90k na liczniku. Przy ostatnim przeglądzie powiedzieli, że jeszcze jest ponad 50% klocków. Za to w Megi były już do wymiany (poprzedni właściciel jeździł po aglomeracji śląskiej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Opel astra- sprzedany w 2014 roku od nowości u mnie, sprzedaż z przebiegiem około 85 000 - klocki fabryczne, wg serwisu powinny zrobić jeszcze 20 000 km. Mokka sprzedana w 2018 roku przebieg 68 000 km - klocki fabryczne, powinny też zrobić jeszcze 20 000 km przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 U mnie w fabrycznym przodu klocki i tarcze wg książki były wymienione przy 130 tys. km, a na nowych zrobiłem prawie 125 tys. km i ma 70% beż zużycia czy jak się mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Przypominam, że temat dotyczy MIV - raportów z innych modeli wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivera1977 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 (edytowane) Dnia 1.03.2018 o 19:00, superAs napisał: Jedyne w Gdańsku Dałeś się zrobić w ciula,bez urazy, to samo robią w Gdyni, chamy. Byłem tydzień temu i to samo przy 30000 też do wymiany miałem, moja odpowiedź była bardzo krótka `` przestańcie pierd... tydzień temu zmieniałem opony i sprawdzałem klocki, mają po 6mm co ku... chcecie wymieniać, frajera szukacie. `` i cisza oddali autko i gra. Potrzebowali klocuszki podmienić bo któryś z kolesi potrzebował dla siebie. Trzeba bardzo uważać. Pewnie nawet Ci nie wymienili. Smutne Edytowane 23 Grudnia 2018 przez vivera1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Nabili Cię w butelkę, ja byłem 15 grudnia i moje klocki po 2 latach maja zużycie P/T - 35%/20% - co prawda przebieg mniejszy bo 20500, ale bez jaj. A mój na heblach nie jest oszczędzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_meganeII Opublikowano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 U mnie po 18000 tysiącach 15 % zużycia,dostałem to na piśmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 No OK, tylko to by trzeba było jeździć cały czas z górki (większej) i wtedy bym się zastanawiał czy po 30tyś, by były do wymiany tarcze/klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Ja po pół roku byłem w serwisie ponieważ podczas manewrów na parkingu z kół dochodziło takie dziwne tykanie ale do rzeczy w serwisie mechanik mi powiedziała że w pierwszych modelach co wychodziły były problemy ze zbyt ciasnym spasowaniem klocków do zacisku i układ podlegał szybszemu zużyciu u mnie jest to poprawione dlatego jest to tykanie bo klocek jest luźny w zacisku może dlatego doszło do szybszego zużycia układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeek0606 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Mam Megane IV i klocki przednie wymieniałem pierwszy raz przy ok 70000km a tarcze kompletne teraz przy 132000km. No i teraz pytanie- W ASO chcą za to chore pieniądze. Czy ktos z Was wymieniał tylne hamulce z układem automatycznego hamulca postojowego? Nie będzie problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi