marciniooo Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Witam, szukam dla siebie samochodu kombi z silnikiem benzynowym. Chciałbym zapytać czy warto dopłacić do wersji poliftowej. Z tego co zauważyłem to są znacząco droższe i jest ich dużo mniej. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 ja osobiście wybrałem wersję poliftową, ze względu na młodszy rocznik i mały przebieg, ale dużo też zależy od sposobu eksploatacji przez poprzednich właścicieli, więc reguły nie ma, każdy egzemplarz jest inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 6 godzin temu, marciniooo napisał: Chciałbym zapytać czy warto dopłacić do wersji poliftowej. Warto: mam poliftową, a teść miał przedliftową, więc znam obie "generacje". Ogólnie, to po liftingu wprowadza się korekty występujących wcześniej problemów - co Renault robi perfekcyjnie (lepiej niż przy wprowadzaniu nowego modelu). Nie wspominasz o silnikach, niemniej jeśli myślałbyś o dCi, to zdecydowanie po lifcie zarówno 1.5, jak i 1.9 są lepsze, czyt. mniej awaryjne (m.in. zmiana podzespołów z Delphi na Siemens), no i delikatnie mocniejsze (kW). Mnie ponadto bardziej podoba się zderzak przedni i atrapa po lifcie A, no i po lifcie masz soczewki w reflektorach, więc teoretycznie - zależnie od stanu reflektorów - lepsze światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 7 godzin temu, marciniooo napisał: szukam dla siebie samochodu kombi z silnikiem benzynowym kolega raczej nie dieslowy. W kwestii estetycznej potwierdzam, że przód ładniejszy w poliftowej i ogólnie lepiej się prezentuje, choć niektórzy nie widza różnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 za szybko czytałem. W kwestii benzyny, to chyba wielkich zmian nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) Lampy tylne też ładniejsze w polifcie Lepsza jakość plastików wnętrza. Przedlift - podświetlenie wewnątrz czerwone polift - podświetlenie białe Edytowane 6 Marca 2018 przez Adamerio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) i tu akurat to czerwone, a raczej chyba pomarańczowe mi się bardziej widzi, mogło zostać, białe razi mnie po oczach, a szczególnie niewykorzystany w pełni w moim przypadku wyświetlacz od radia, bo poprzedni właściciel fabryczne radio wyrzucił, ale same zegary w polifcie ładniejsze. A plastiki wewnątrz nie wiem jak w przedlifcie, ale w mojej poliftowej też trzeszczą na bruku Edytowane 6 Marca 2018 przez prezes72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Trzeszczy i faza I, i faza II - tutaj raczej nie ma wyjątków Z poprawionych rzeczy, to ponoć daszek nad zegarami mniej trzeszczy po lifcie, ale to trudno mi ocenić. W kwestii samych zegarów - mnie bardziej odpowiada układ: obrotomierz po lewej, prędkościomierz po prawej - przed liftem jest odwrotnie - ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) i skalowanie prędkościomierza trochę dziwne, to znaczy chodzi mi o nieparzyste cyfry, byłem przyzwyczajony do parzystych, ale to szczegół, a w lagunie prędkościomierz był....pośrodku (a obrotomierz z lewej) Edytowane 6 Marca 2018 przez prezes72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanRenault89 Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Ja uważam że oba auta będą ok.Polecam 1.6 lub 2.0 benz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Po lifcie nie poprawili czasem trochę tego nieszczęsnego UPC? Jak przeglądałem forum to w większości przypadków o problemach z modułem pisali posiadacze phI, jakoś phII nie rzucało mi się w oczy ;) Ale może się mylę oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marciniooo Opublikowano 8 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Najbardziej właśnie interesuje mnie to co poruszył kolega droopy - kwestia różnic w awaryjności obu wersji. Póki co skłaniam się do kupna grandtoura z silnikiem 1.4 i chyba przedlifta (ale zobaczymy, czy nie trafi się polift) Byłem dzisiaj ogłądać megane 2 z tego linku: https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-1-6-benzynka-lift-klimatronik-elektryka-zadbana-z-niemiec-ID6zBns9.html wiadomo komis, ale byłem się przymierzyć. Silnik chodził ok, gałka zmiany biegów była mocno wytarta, a uszczelki we wszystkich drzwiach były porwane i pourywane. Czy to normalne w megane 2 ph 2? Na oku mam jeszcze https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-megi-1-6-16v-kombi-stan-idealny-ID6zHj0a.html ale cena trochę zwala z nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi