Kamil3127 Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Dnia 15.12.2018 o 10:11, lordboss napisał: X Witaj, jezeli posiadasz instalacje gazowa. To ona moze byc powodem problemu a zlawszcza reduktor gazu ktory mogl sie rozszczelnic i puszcza gaz na kolektor i dlatego ma ciezko zapalic jego wymiana wyeliminuje problem mialem tak samo. Z tym ze gaz wlaczalem jak gdzies dalej jechalem np trasa Niemcy Polska . Na miejscu smigalem na benzynie bo zapalal normalnie tylko manualnie przelaczalen na gaz. I zanim mialem silnik wylaczyc przelaczalem na benzyne tak 5 km przed wylaczylem pomagalo. Mysle ze to moze byc to samo aczkolwiek moge sie mylic :)Pozdrawiam REGULAMIN - 5.6 literki PL 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 28 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 @Kamil3127 dzięki za odpowiedź, mam LPG aczkolwiek wiele razy próbowałem wyłączać lpg przez gaszeniem a nawet jeździłem kilka dni na Pb i bez zmian. do tej pory te objawy występowały zimą, ale ostatnio jest na + i dziad dalej kręci i kręci. spróbuje w sobotę zakręcić butlę przed zgaszeniem silnika żeby wyeliminować przepuszczanie gazu i wyjmę bezpiecznik aby kwestę elektroniki lpg wyeliminować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil3127 Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 9 godzin temu, lordboss napisał: Nie papuguj. Jestem sam ciekaw co moze byc przyczyna z doswiadczenia obstawiałbym to. Ale nigdy nic nie wiadomo. U mnie tez bylo to ze spalal podwójną ilość gazu co moglo by sie potem skończyć zle dla silnika temat do rozgryzienia . REGULAMIN - 5.6 literki PL 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 28 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 myślę że ślepy trop to LPG ponieważ jak tak kręci i kręci to jak się doda gaz w podłogę to od razu odpala. bardziej jakaś usterka elektroniczna pewnie jakiś czujnik. jestem już tak wkurzony na to auto że chyba jak się skończy leasing to dostanie szpica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Być może masz żle ustawiona mapę lpg i przez nią masz rozjechana mapę benzyny i przy zapalaniu zalewa ci na benzynie i masz problemy z paleniem jak masz skaner obd szczytaj korektę lift jaka masz a potem ściągnij pyrena na komorkę i wyzeruj adaptacje lift to w kalkulatorze wtrysku jest chyba w zakładce reset albo regulacje nie pamiętam pod nazwą obd zadymienie czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 28 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Dzięki za odpowiedź, w lecie byłem na regulacji instalacji, prywatnie u pracownika najlepszej firmy która zajmuje się Landi Renzo, fabryczny wsad był kiepsko zestrojony i było ubogo. Chłopak poprawił i zaczął nawet deczko mniej palić Odnośnie zalewania, też myślałem o czymś taki ale dla czego jak wcisnę gaz w podłogę do klik to odpala od razu ? mam tylko kabel do gazu i OBD 2 na BT i apkę Torque Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Więc zobacz jaka korektę lift to jest długoterminowa pokazuje torque i ściągnij sobie pyrena na androida tutaj z forum będziesz miał kombajn jak clip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 28 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 @fullxda dzięki za cynk z tym programikiem, nie wiedziałem o jego istnieniu zainstalowałem zgodnie z instrukcją, mam nadzieje że będzie działać Może dzięki temu programowi uda mi się namierzyć problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Mam coś podobnego. Zaczęło się po założeniu lpg. Teraz odpala za pierwszym razem, ale zdarza się, że długo kręci. Byłem u gaziarza i z ich strony niby wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 28 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Witaj, u mnie jest praktycznie identycznie. Podłączyłem apke i jakiś alert Szukam odpowiedzi ale Google praktycznie zero info, wypadanie zapłonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 bo to są te właśnie "super" silniki 1.6 - które niby są pancerne a więcej robią problemu niż 1.4 tce. Mi ostatnio pracuje jak mały diesel przez minutę po odpaleniu. A nikt nie może znaleźć przyczyny. Każdy co sprawdza mówi, że wszystko jest ok. A wracając do tematu. Miałem tak samo 2 lata temu. U mnie okazało się, że przy rozruchu akumulator słabł (napięcie spadało). Aż w końcu akumulator z dnia na dzień padł. Po wymianie nie było problemu z odpalaniem. Był w tę zimę ale dwa razy i to krótko. Może niech ktoś odpala a ty zobacz miernikiem jakie ma parametry aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 U mnie gaziarz sprawdzał napięcie i powiedział, że raz jest ok a raz 11,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 2 godziny temu, dreq02 napisał: X Ciężkie odpalanie i praca diesla to jedna przyczyna, która bardzo obciąża akumulator podczas rozruchu. Możesz się cieszyć, że na to nie ma błędu na tablicy, a każde zgaszenie wykasowuje to w sterowniku. Jeśli podjedziesz do fachowca od Francuzów, który potrafi analizować odczyty bieżące parametrów silnika to szybko Ci doprowadzi samochód do właściwego stanu. Zyskasz na mocy i na paliwie a zyski z różnicy potrafią zrekompensować tą naprawę w ciągu roku. Wiele Megane w benzynie jest w pojazdach flotowych dużych koncernów i dlaczego są ekonomiczne w utrzymaniu? Doskonale wiemy, że jakość wykonania na kraje wschodnie jest gorsza, ale te pojazdy w odróżnieniu od zagranicy mają rzeczywiste przebiegi i są zadbane mechanicznie, bo tak wymaga właściciel lisingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 @dreq02 aku to była pierwsza rzecz którą sprawdziłem, nawet podmieniałem z auta żony bo ma o takich samych parametrach i niestety pudło. @fullxda nie udało mi się odpalić tego programu, a na torque mam te korekty chyba nie aktywne. natomiast w sobotę wyjąłem bezpiecznik z instalacji zrobiłem z 20km i w niedzielę zapalił jak należy. włożyłem bezpiecznik ponownie i po kilku godzinach znów zaczął kręcić. Dziś rano znów kręcił i kręcił wyłączyłem instalację i zobaczę co będzie o 16 po pracy i jutro rano. Zastanawiam się co może być ewentualną przyczyną że Landi Renzo rozjeżdża coś w mapach Pb. W zeszłym roku gazownik podczas ustawień stwierdził że MAP sensor stoi, cały czas pokazuje jedno ciśnienie, może instalacja to powoduje i przez to jest ten problem z rozruchem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Cytat Korekty w Torque w 99% samochodów są widoczne tylko musisz je zaznaczyć w programie żeby je pokazywał ,pojeżdzij jeden dzień na benzynie i zobacz czy zapala na 2 dzień normalnie albo przed wyłączeniem silnika przełącz na benzynę jak parkujesz na minute jak będzie poprawa to lpg rozjechało mapkę benzyny. REGULAMIN - 5.6 interpunkcja - (ludzie czytajcie to co piszecie - trochę szacunku dla czytających) - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi