franc95 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Witam.Koledzy mam pytanie co może być przyczyną pojawienia się komunikatu na wyświetlaczu komputera "USTERKA WTRYSKU" i zapalenia się kontrolki SERVICE oraz STOP w Megane 2 1.6 16V.(2006r.)Przeszukałem forum i nic nie znalazłem -tylko tematy o wtryskach dotyczące silników diesla ,a nic o benzynowych(chyba że zle szukałem za co przepraszam jeżeli powieliłem temat).Autko w tym momencie straciło moc i ledwo się dokulałem kilka kilometrów do domu.Po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu błąd zniknął i przy próbie jazdy wszystko było w porządku.Pytam bo mam obawy, że się to powtórzy i z jakieś trasy nie wróci ten samochód o własnych siłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 W takim przypadku trzeba podłączyć pod CLIPA i sczytać błędy. Ten komunikat wyświetla się z powodu różnych uszkodzeń. Co to było dokładnie powie komputer. Inaczej to wróżenie z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edward1969 Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 U mnie jest podobnie zapala się komunikat awaria wtrysku choć jest to silnik benzynowy-czy ktoś zna przyczynę proszę o kantakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Benzyna też ma układ wtryskowy, odczytaj błędy i będziesz wiedział o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edward1969 Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 ok wstawiłem dziś do mechanika zobaczymy co pokaże komputer jest diagnoza mechanik stwierdził, że powodem jest usterka czujnika pedału gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wegorz88 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 W dniu 1.04.2018 o 20:32, franc95 napisał: Franc 95 i jaka była przyczyna usterki?? Mam ten sam problem z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Podpiąć pod interfejs i odczytać błędy przed zgaszeniem silnika. Przyczyn tej usterki może być wiele. W ten sposób trafnie sprecyzujesz bez wymiany wielu części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi