Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Prawdopodobnie przez nieuwagę zostawiłem załączony zapłon na cały dzień z kartą w aucie (nie jestem tego na 100% pewien). Gdy wieczorem chciałem odpalić auto po wciśnięciu przycisku start jest całkowity brak reakcji - zegary ciemne, kontrolka IMO miga, słychać tylko jakiś przekaźnik po lewej stronie. Nic nie działa oprócz centralnego, awaryjnych, wentylatora dmuchawy i oświetlenia kabiny. Akumulator rozładował się do 10,8V więc go wyjąłem i naładowałem ale nic to nie dało. Próbowałem połączyć się ELM327 ale nie ma komunikacji z żadnym sterownikiem. Bezpieczniki przy akumulatorze i przy klemie sprawdzone. Co mogło paść, co sprawdzić?   Auto to Scenic II z silnikiem 2.0 benzyna.

Edytowano przez sliver001

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Włożyłeś nową baterię w kartce? Albo wyjmij baterię z karty na chwilę i potem włóż powrotem i sprawdź.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Naładowałem akumulator, zamykasz samochód z pilota, otwierasz i wchodzisz, wkładasz kartę i start ( czasami pierwszy raz trzeba dłużej przytrzymać).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać odpowiedź i zarejestrować się później. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się teraz, aby powiązać odpowiedź ze swoim kontem.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wklejać zdjęć bezpośrednio do edytora. Wgraj lub dodaj zdjęcie z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

×
×
  • Utwórz nowe...