Rafael156 Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 (edytowane) Nie da się przeinstalować bo wersja 3.3.xxx ma dodatkową płytkę modułową której brakuje w 2.2.xxx i nigdy nie będzie możliwe przejście z 2.2 na 3.3 bo to nie sprawa oprogramowania a sprawa sprzętu w tej skrzynce. Na włoskim forum zostały rozebrane moduły z 2.2 i 3.3 i porównane. Co do DAB nie włączysz go z trybu developera ani przez clipa to jest dodatkowy kabel który idzie z anteny do r linka. Zmieniłem zwykła antenę na tą rekina i są 2 kable jeden od anteny drugi od DAB tylko, że DAB nie mogłem podłączyć bo nie miałem dodatkowego kabla żeby to zrobić i wtyczka leży luźno. To będzie na tej samej zasadzie co AA w wersji 2.2 brakuje modułu lub kabla który będzie pociągnięty do R-linka. Edytowane 13 Lipca 2018 przez Rafael156 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Czyli pocieli w ch..a po całości. I jak zwykle dla wersji 2.x.x. nie ma aktualizacji softu, a i mapy są opóźnione tak że szkoda gadać. Płacenie za te fabryczne nawigacje to jest głupi pomysł, ale człowiek się daje zrobić w bambuko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. arekrsl Opublikowano 14 Lipca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Panowie, a jesteście w stanie stworzyć jakieś w miarę łopatologiczne instrukcje gdzie i co kliknąć aby aktywować przynajmniej te funkcje, które nie wymagają fizycznej ingerencji w samochód typu: - tryb uruchamiania ekranu startowego, - sportowe dźwięki z głośników, - odtwarzanie filmów/zdjęć w czasie jazdy, - doświetlanie zakrętów przeciwmgłowymi, - czujniki parkowania na prędkościomierzu, - temperatura zewnętrzna na prędkościomierzu, - uruchomienie google chrome, - inne ciekawostki, które znacie..... oraz opisać jak usuwa się z historii tryb debugowania tak aby zatrzeć ślady Ewentualnie wskażcie gdzie można takie opisy znaleźć to może sam pokuszę się o jakąś instrukcję Myślę, że takie coś byłoby przydatne dla potomnych 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafael156 Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Te rzeczy o które prosisz zrobić tylko przez tryb developera lub przez clipa i program ddt4all. Innej opcji niestety nie ma.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekrsl Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyy0 Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Czy istnieje instrukcja jak odpalić deweloper mode dla Rlink 2.2.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Ja zrobiłem dwa podejścia - bez sukcesu. Ale jak się dobrze poszuka, to wszystko można znaleźć w Internecie ;) Jaśniej niż na tym filmie chyba się już nie da. Może uda mi się jutro znaleźć odrobinę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trep Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Wejdź w kontakt z użytkownikiem ebt25. Dzis na RLink ogarnął mi Android auto i kamerę cofania. Gość solidny i warty polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Dobra. Postępując jak w nagraniu, które podesłałem udaje się wejść do trybu developerskiego bez problemu. Trzeba się będzie Androida teraz nauczyć;) A może ktoś znajdzie chwile na krótki instruktaż gdzie znaleźć RSound i doświetlanie zakrętów? Edytowane 19 Lipca 2018 przez chucky80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekrsl Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Nie wiem jak to wygląda w trybie developerskim, ale za pomocą kabelka i ddt4all opisy jak to zrobić masz poniżej, może coś to pomoże w odnalezieniu odopowiednich opcji Doświetlanie zakretów: https://www.foroclub.es/megane4/viewtopic.php?f=446&t=20757 RSound: https://www.foroclub.es/megane4/viewtopic.php?f=446&t=20877 Co prawda wszystko po hiszpańsku ale są obrazki i w połączeniu z google translate generalnie wiadomo co jest co Ogólnie na tym forum https://www.foroclub.es/megane4/viewforum.php?f=446 jest pare modyfikacji dość ładnie opisanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Dnia 19.07.2018 o 21:09, chucky80 napisał: A może ktoś znajdzie chwile na krótki instruktaż gdzie znaleźć RSound Po wejściu do DevMode należy wcisnąć DiagRW (przycisk po prawej stronie u góry), a potem zmienić ustawienie ESE na enabled (albo allowed - nie pamiętam dokładnie). Potem restart R-Linka (przez przycisk ON/OFF) i w menu, w części Pojazd, pojawi się nowy kafelek. Dostępny jest jeden dźwięk: A110. Jedziesz 1.6 SCe, a w środku burczy, jak V8 :) he he Taki...gadżecik. Ad doświetlanie - nie wiem, która to pozycja. Mam wrażenie, że jakość doświetlania zakrętów standardowymi przeciwmgłowymi będzie marna - włączałem je przyciskiem przy skręcaniu w ramach testów i na boki świecą średnio - coś tam doświetlają, ale bez rewelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekrsl Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 (edytowane) Jako że chińczyk przysłał kabelek ale nie przysłał jeszcze ledów to dla testu kabelka aktywowałem dźwięk z alpiny brum brum czujniki na zegarach: i doświetlanie zakrętów dużo szybciej się to robi niż przez to klikanie w ekran po 10 razy ;) Edytowane 30 Lipca 2018 przez arekrsl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 @arekrsl JAkie Led zamówiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juggler Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Pytanie z innej beczki da się, ustawić żeby za kazdym razem po uruchomieniu pojazdu nie pojawiało info o bezpiecznej jeżdzie i zatwierdzeniu trybu multisense ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekrsl Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Dnia 30.07.2018 o 10:45, Komarek napisał: @arekrsl JAkie Led zamówiłeś? Tutaj opisałem: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi