stanex Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Co może być przyczyną głośnych obrotów kompresora klimatyzacji Megane III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 A nie ślizga ci pasek przypadkiem? Głośna praca może być: mało czynniku, brak oleju w kompresorze, łożysko zużyte lub cały jest zużyty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanex Opublikowano 4 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Dzięki! Pasek był wymieniany,klima niedawno nabijana.Pozostałe do sprawdzenia.Jak można sprawdzić zużyte łożysko i brak oleju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 4 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Olej można tylko wyssać i zmierzyć przy uzupełnianiu gazu. Brak oleju to głośna praca i kończy się zatarciem. Po ciężkiej pracy silnika na wolnych obrotach można to zauważyć. Przy jednym z napełniań zapomniano go wlać i po 60 km wròciłem na stację - dzięki temu, że od razu wyłączyłem klimę uratowałem sprężarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanex Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Dzięki-sprawdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi