Foksoll Opublikowano 29 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Witam. Podczas wyjazdu na wakacje klimatyzacja przestała chłodzić tzn nadmuch powietrza spadł w trybie automatycznym prawie że do min a w samochodzie temperatura znacząco wyższa niż ustawiona. Zatrzymałem samochód podniosłem maskę ( przewody od klimy były totalnie zamarznięte) po kilku minutach ruszyłem w dalszą drogę uruchomiłem klimę która działała przez jakieś 30 min Ok po czym historia się powtarza. I tak na zmianę klima przestaje dmuchać wyłączam i po około 10 min uruchamiam ponownie działa przez 30-60 min. Proszę o pomoc jeżeli ktoś ma jakiś pomysł w tym temacie. Regulamin. 5.1 Użytkownicy zobowiązani są do umieszczania swoich tematów w odpowiednich działach... - przeniosłem - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 29 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 czujnik na parowniku źle wskazuje lub umarł i sprężarka bije aż zamrozi parownik co uniemożliwia przepływ powietrza do kabiny. Ot cała filozofia ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 29 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 (edytowane) Są temty na forum, pewnie uciekł czynnik Edytowane 29 Lipca 2018 przez mariuszekf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foksoll Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Hejka Myśle, że temat zamknięty pojechałem zprawdzić i dobić czynnik gdyż tak piszą koledzy w innych podobnych sprawach . Okazało sie że powinienem mieć około 550 g a po sciągnięciu było 200g więc uzupełniłem 300 g za 130 zł i wyglada że po temacie. Dodatkowo jestem madrzejszy o kilka informacji w temacie działania - czytanie ma sens Teraz jeszcze pożadne odgrzybianie i bedzie git. pozdrawiam PF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Ja rok temu miałem podobny problem, chociaż nie sprawdzałem wtedy przewodów. Sprawdzili w ASO szczelność kontrastem, wszystko było ok i po tygodniu jak wróciłem zważyli czynnik, którego miałem ok 50 g zamiast ok 480-500 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Kolego czyli dobijasz co rok nie szukając nieszczelności czy masz już zlokalizowany wyciek i jesteś już po naprawie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alek.33 Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Piszę o moim przypadku bo może komuś się przyda. Start. Wszystko chodzi. Po 2-3 godz zauważam brak nawiewu. Silniczek dmuchawy pracuje, przez szczeliny plastiku czuć chłód, ale z otworów nic. Po jakimś czasie zauważyłem że pomaga: AC OFF. Mija 20-30 sekund i pojawia się nadmuch. Po minucie dmucha na maksa. Wtedy wyciskam znów AC OFF i zaczyna dmuchać na zimno. Przez 2-3 godz wszystko jest ok. Później znowu trzeba wcisnąć AC OFF. I tak w kółko. Dlaczego? -nie wiem. Skraplacz po wymianie. Czynnik uzupełniony. W zasadzie dopóki udaje mi się w ten sposób przywracać nadmuch zimnego powietrza to nie szukam przyczyny. Ale to było latem. Wczoraj zauważyłem, 1 XI ! , że to samo musiałem zrobić z nawiewem ogrzewania bo przestało dmuchać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Witam. W mojej Megi (2010) niespodzianka. Stoimy w korku, na zewnątrz +30, w środku +22 i z nawiewu zaczyna lecieć ciepłe powietrze. Wieczorem gdy było na zewnątrz +21 a w środku +22 znowu zaczęło chłodzić. Wyjazd do serwisu - odzyskano 200g czynnika. Dobito na 480g i teraz +22 na pierwszym biegu to zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi