Motofan46 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Witam , muszę zdjąć wykładzinę w mojej Megance II ( naprawa blacharska ). Wypiąłem kanapę i zostały takie plastiki części zawiasu których nie mogę zdjąć . Nie chcę ich połamać na siłę czy ktoś wie gdzie to podważyć ? Druga sprawa w słupku jest czujnik pewnie od poduszki , odkręciłem śrubę mocującą ale nadal nie mogę go wyjąć coś go trzyma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 W dziale PLIKi masz instrukcje serwisowe do megane II. Znajdziesz tam jak zdjąć te zaczepy. Z doświadczenia Ci powiem, że jak niczego nie połamiesz to będzie dobrze. Ogólnie wkłada się śrubokręt od góry i w środku jest zatrzask który odblokowujesz. Następnie cały plastik ciągniesz do góry - ciężko trafić w ten zaczep. Najlepiej ściągnij i poczytaj instrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Zaświeć latarką "od góry" w otwór uchwytu kanapy. Wkładasz wkrętek i odginasz zaczep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motofan46 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Dzięki za podpowiedź , próbowałem tam właśnie szukać jakiejś zapadki ale bez skutku . Teraz wiem ,że trzeba dalej tam grzebać do skutku . Ściągnąłem jakąś instrukcję z plików ale to raczej taka dla użytkownika a nie do demontażu auta . Nic na temat tego mocowania kanapy nie widziałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Instrukcja serwisowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Z mojego doświadczenia również powiem że jest cholernie ciężko - miałem instrukcję śrubokręty itd. Pomimo tego nie udało mi się ich zdemontować :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi