Wuzet Opublikowano 5 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Witam. Może ktoś spotkał się z takim problemem: Od pewnego czasu, po połączeniu się telefonu (LG k8) przez bluetooth z systemem audio samochodu, połączenie się przerywa i łączy na nowo. Po kilku - kilkunastu takich łączeniach, system audio samochodu zawiesza się. Żeby uruchomić ponownie system, muszę zdjąć klemę z akumulatora. Nie jest to z przyczyny telefonu, gdyż parowałem inny egzemplarz tego samego modelu i jest to samo. Przedtem wszystko działało bezbłędnie przez ok. pół roku. Wykonywałem od nowa konfigurację połączenia (parowanie), przywracałem ustawienia fabryczne i nic. Może ktoś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 5 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 (edytowane) Jakie masz radio i jaką wersję oprogramowania? Może spróbuj zaktualizować soft. Info znajdziesz tutaj Edytowane 5 Września 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 5 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 (edytowane) @pbet, to raczej nie ta wersja radia. W tamtym wątku uaktualnialiśmy radio w ph2. @Wuzet, podaj jaką masz wersję softu. Edytowane 5 Września 2018 przez Jottar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 5 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Też potwierdzam podobny problem. Przez 2 lata problem nie występował, a teraz jest. Problem jak podłączem BT, lub częściej jak zmieniam stacje radiowe. Głos zanika, jest cisza. Trzeba zamknąć z pilota auto, poczekać 3 minuty, otworzyć i znowu radio działa. Mam wrażenie że to jakiś błąd softu, bo po którejś wizycie w ASO to się pojawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuzet Opublikowano 8 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Odłączyłem wszystko od akumulatora na dobę, zresetowałem wszystkie ustawienia do fabrycznych i tak samo wadliwie działa. Samochód ma fabryczne radio - wersja Tech-Run, bluetooth wersja software 84.15. Nic mi nie pozostało - we wtorek jadę z tym do serwisu. Samochód mam od nowego - 9 lat. Jest to pierwsza usterka. Powiadomię o wynikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Czyli masz inne radio niż to, w którym uaktualnialiśmy. Może da się takie coś ogarnąć bez ASO, ale tutaj nikt nie próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuzet Opublikowano 15 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Po wizycie w serwisie i wgraniu nowego oprogramowania systemu audio, problem został rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Wiesz jaką wersję softu miałeś przed, a jaka masz po aktualizacji? Ile sobie zażyczyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi