kacper69 Opublikowano 25 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 A czy problem na pewno dotyczy odpływu z klimatyzacji? Bo u mnie w Megane3 powodem zalewania podłogi pasażera z przodu auta były niedrożne odpływy w podszybiu. Woda przelewała się przez filtr powietrza w kabinie i wyciekała pod wycieraczką pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nft Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Witam! Mam ten sam problem tylko, że woda była na dywanikach przednich oraz akwarium miałem w obydwóch schowkach w podłodze, rozebrałem próg przedni kierowcy i pod wykładziną gąbka nasiąknięta i reszta podłogi pływa :( Na fotce zdjęcie z pod auta (mniej więcej okolica fotela kierowcy) na włączonej klimie skropliny się pojawiają tylko czy w tych okolicach jest odpływ skroplin z klimy czy po prostu z podłogi ścieka jakąś dziurą (przy wyłączonej klimie kapanie ustaje, więc domniemywam, że to są skropliny od klimy bo nie mam kanału, żeby to sprawdzić). Według Was czekać do soboty i rozbierać podszybie tak jak kolega wyżej napisał, że przelewa się przez filtr kabinowy ? Filtr kabinowy to jest ten sam co się wymienia co roku przy parowniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 W tym właśnie miejscu jest odpływ skroplin klimy, jak kapie to nie jest zstkane. Trzeba czyścić odpływy w podszybiu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stryjek998 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Jak koledzy piszą wcześniej . Problem jest zatkany odpływ przy podszybiu . Ja w swojej tak miałem i jak wyjąłem ten element gumowy z klapką od odpływu to prawie cały miałem zasyfiony ziemią liśćmi . Nawet zamieściłem post na temat czyszczenia podszybia razem z fotkami (lupka i szukaj a znajdziecie ) krok po kroku jak to zrobiłem . Co do odpływu z klimatyzacji to jest bliżej środka i wystaje taki wężyk z końcówką i widać go jak znajdziecie się pod samochodem . a to dla tych co nie chce się szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi