szmydu Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 (edytowane) Ze względu na irytujące wycie skrzyni przy obciążeniu zdecydowałem się na dodanie ceramizera. W poprzednim samochodzie przyniósł oczekiwany efekt. Pytanie tylko, którędy najlepiej go zaaplikować ? Czy dobrym pomysłem będzie przez otwór od czujnika wstecznego biegu ? Edytowane 17 Września 2018 przez szmydu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 28 minut temu, szmydu napisał: Pytanie tylko, którędy najlepiej go zaaplikować ? W pierwszej kolejności sprawdź poziom oleju i go uzupełnij lub wymień. Przez otwór do uzupełniania poziomu oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Zlej stary olej z ciepłej skrzyni, napełnij nowym i zaaplikuj ceramizer przez otwór do napełniania/uzupełniania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmydu Opublikowano 17 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Olej w skrzyni wymieniałem 5 miesięcy temu więc kolejną wymianę sobie daruję Ale przy okazji skontroluję jego poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 (edytowane) Jeśli skrzynia jest taka sama, jak w MII z tym silnikiem, to otworem dla czujnika ucieknie Ci sporo oleju i oczywiście przez tę dziurę nie dolejesz do prawidłowego poziomu. W ogóle naprawdę to auto ma najechane ledwo 75 kkm i już skrzynia sobie hałasuje? Edytowane 17 Września 2018 przez droopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmydu Opublikowano 17 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 (edytowane) To nie jest ta sama skrzynia. Tutaj czujnik jest u góry skrzyni. Teraz mam przebieg 92 tys. Hałasuje np. przy zjeżdżaniu z górki na 2 biegu (hamowanie silnikiem). Po wciśnieciu sprzęgła robi się momentalnie cisza. Edytowane 18 Września 2018 przez szmydu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi