MarcinDe Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Rafael - ja też tak uważam jak Ty, ale niestety jest tak, że jak by poleciał łącznik to mogą nas w tyłek ugryźć, ale jak poleci coś co jest związane z r-Link'iem to mogą truć dupę. Ja sam mam zamiar jutro zrobić aktualizacje z 2.2.* do 3.3.* - co według Renault jest niewykonalne, a według naszego forum idzie w 10 min. Wtedy w R-Link w devmode zobaczę co można sobie poustawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafael156 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 3.3 aktualizację mam już zrobioną, AA działa wyśmienicie po aktywacji i cała reszta działa jak przed aktualizacją. Kolega nawet ich uświadomił, że są w błędzie i można przejść z 2.2 na 3.3 i mieć AA - odpowiedź standardowa jak u Renault.. (foto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafael156 Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 @janmie znajomy wymienił niedawno wyświetlacz u siebie z 7"na 8,7". Wszystko działa jak należy z ambientowym nie było żadnego problemu jedynie te manualne sterowanie klimatyzacji do aktywowania przez ddt4all i później już działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janmie Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 @Rafael156 jeżeli mógłbyś dowiedzieć się jaki był numer ekranu i jego oprogramowania...to byłbym wdzięczny (u mnie - 280900083R , HW: D.00, SW: 09.04 z 07.12.05) bo mam przeczucie, że problem z ambient występuje dla starszych wyświetlaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafael156 Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 @janmie znajomy niestety nie sprawdzał żadnych numerów, jeśli Ci to może pomóc to kupił ekran z tej aukcji https://allegro.pl/oferta/wyswietlacz-nawigacji-megane-iv-7775947658 On ma Megi z 2016r i przed kupnem pytał jedynie z którego rocznikowo samochodu ekran został wymontowny i kupił również z 2016r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slimak Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 @janmie - wysłałem priv Ps. Czytam i nie potrafię się nadziwić co niektórym komentarzom. Masakra. Ktoś chciał wymienić to wymienił - proste. Liczył się ewentualną konsekwencją. Po zmianie trzeba również zmienić ustawienia wyświetlacza HIGH to nie wszystko. Sterowanie klimy, nawiewu. Zmienia się typ wyświetlacza i RLINK adoptuje ten nowy. Tyle. Zrobiłem. Mam. Działa Ślimak Dnia 3.10.2018 o 12:38, lol19pl napisał: Wygląda na uszkodzony wyświetlacz. Może być. W sumie można by spróbować jeszcze raz go resetować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 @Slimak Powiedz mi tylko czy uruchamiałeś tryb developera na małym ekranie i dopiero potem podłączałeś duży, czy udało Ci się uruchomić na dużym ekranie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slimak Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 15 minut temu, lol19pl napisał: Nie papuguj. Tryb uruchomiłem już na wielkim ekranie. Fakt kombinacja była, ale się udało REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 @Slimak a dotyk był przekręcony czy dotyk był w jedną stronę a obraz w drugą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slimak Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Wszystko było w jedną stronę - w prawo czyli +90 stopni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janmie Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 A ja zmieniałem na High na małym i wtedy podłączałem duży....orientacja i wymiary były ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalMegane2018 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Czy może ktoś podać jasną sekwencje wymianę wyświetlacza z 7 na 8.7? Czy zmiany ustawień na wyświetlaczu dokonywać jeszcze na 7 czy już na 8.7? Jaki niezbędnych zmian ustawień trzeba dokonać? Megane 4 z 04.2018 Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janmie Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Kolejność może być jak pisałem wyżej...potem ewentualnie w ddt zmiana w opcji klimy ( dokładnie opisane na forum) ale pamiętaj aby mieć wersję wyświetlacza od Meganki, bo mogą być problemy z ambient... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalMegane2018 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Janmie- dzięki. Czyli robię tak: wchodzę w Tryb developerski na 7 i naciskam high. Odłączam 7 i podpinam 8.7. Po włączeniu radia na 8.7 powinno wszystko chodzić z wyjątkiem tych ustawień o których mówimy i trzeba je zmienić jak ambient Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janmie Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Ambientu nie zmienisz...musi być wyświetlacz od Meganki...zmienić możesz tylko klimę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi