Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Wymiana wyświetlacza na większy

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Odświeżam trochę temat. Zanoszę się do wymiany ekranu w moim scenicu iv.  Nie mogę znaleźć informacji jak zmienić ustawienia odnosnie dmuchawy w aucie. Czy jest ktoś tak miły by opisać to krok po kroku?? 

• 2 miesiące temu...
Dnia 17.09.2020 o 14:51, Maxx2828 napisał:

Po co mnie przedrzeźniasz :?:

Ja zrobiłem jak w tym opisie i działa. Można już normalnie ustawić szybkość nadmuchu.

Aby działał panel klimatyzacji uruchomiłem ddt4all i wybrałem HVAC -> ClimBoxGen2v26-> ClimBoxGen2v26 ->CLIMBOX + -> Global Configuration i zmieniłem CL_WithControlPanel na CP Type 7 (było 6), potem zapis i panel klimatyzacji już działa
Instrukcja ES http://www.foroclub.es/megane4/viewtopic...04b7517975

:lapka:

Regulamin forum się kłania :!: - Prezes

Dnia 19.09.2020 o 17:59, fabin napisał:

...zmieniłem CL_WithControlPanel na CP Type 7 (było 6), potem zapis i panel klimatyzacji już działa...

Kluczowe jest tutaj słowo ZAPIS. Moje pytanie jest jak? Nie ma przycisku send jak w innych pozycjach.

Mam trzy żółte prostokąty :

• isc/binary1_
  • Read_Global_Configuration
  • Reset ECU

Co wcisnąć? Chyba nie Reset?

20201004_125154.jpg

Edytowane przez Maxx2828

• 4 miesiące temu...
Dnia 25.09.2020 o 11:43, Maxx2828 napisał:

Kluczowe jest tutaj słowo ZAPIS. Moje pytanie jest jak? Nie ma przycisku send jak w innych pozycjach.

I jak dowiedział się kolega co nacisnąć? Bo planuje wymianę..

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...

Witam

Odświeżę trochę temat. Zaczyna się pojawiać w sprzedaży coraz więcej egzemplarzy wyświetlacza dużego z wersji poliftowej (tego z osobnymi pokrętłami do klimatyzacji)

Czy ktoś z kolegów może już próbował wymienić wersję przedliftową na ten nowy wyświetlacz ?

Ze zdjęć wychodzi jakby główna wtyczka była taka sama, a inna jest tylko ta antenowa wtyczka.

Może gdzieś widzieliście na jakimś forum przykład takiej wymiany.

No i pytanie zasadnicze czy to w ogóle zagada i będzie działać.

:lapka:

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7 :!: - aniewa

• 2 miesiące temu...
  • 2 lata później...
W dniu 25.09.2020 o 11:43, Maxx2828 napisał(a):

Mam trzy żółte prostokąty :

• isc/binary1_
  • Read_Global_Configuration
  • Reset ECU

Co wcisnąć? Chyba nie Reset?

20201004_125154.jpg

isc/binary1

Wykonałem wszystkie kroki i prawie wszystko działa. Mam tylko jeden problem. Po zmianie na Type 7, aktywowało się ręczne sterowanie mocy nawiewów jednak straciłem działanie przycisku auto. Jeśli wcisnę przycisk auto nic się nie dzieje. Wchodząc w szczegóły klimatyzacji, mogę zaznaczyć "Soft / Normal / Fast" i co ciekawe, Jak kliknę normal to po chwili jego aktywność znika, a jeśli kliknę soft lub fast to aktywuje się tryb auto i działa. Co zrobić by działało auto z przycisku i tryb normal?

Ps Dodam że zanim zmieniłem typ 6 na 7 Chwilę jeździłem z powodu braku dostępu do ddt4all i przycisk auto działał a tryb normal się aktywował

Edytowane przez Fryzjer22
ps