Gość Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Witam mój megane III 1.6 16v 100km (2012r. ) bierze litr oleju co 5 tysięcy km, samochód na gazie, czy to normalne w przypadku samochodów na gazie ze bierze tak dużo oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turfel Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 U mnie przy przebiegu 87tys nie bierze nic. Na gazie zrobione z 20 tysiecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 dmucha mi od rozrządu ( i tak muszę wymienić, chociaż mechanik póki co mówi, że jest ok i jakoś za miesiąc to zrobie) więc na przełomie 6k wziął mi litrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Co prawda mam MII, ale silnik ten sam. Na LPG zrobione 150kkm i oleju nie ubywa między wymianami co 15kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mruwa Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 U mnie MIII przy przebiegu 63tyś. km, a zrobiłem dopiero 7tyś. km od montażu lpg nie zauważyłem najmniejszego zużycia oleju. A straszono mnie że będzie łykał oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 (edytowane) Od ostatniej wymiany oleju +- 15k wziął mi nie całe 1.5l oleju, z czego ponad litrę na przełomie wycieczki Rzeszów-Paryż-Rzeszów, jak sądzę przez prędkości autostradowe :D. Oczywiście gaz na pokładzie, bo cenie sobie tanią jazdę. Edytowane 8 Stycznia 2019 przez czik3n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 W moim MII nie ubywa w ogóle. 10k km już stuknęło, całość na gazie, myślę, że dobre 80% tego to trasy, dużo autostradami. Ani kropli oleju nie musiałem dolewać, jak na bagnecie było pod maks, tak poziom trzyma dalej Jeszcze w tym miesiącu wymiana oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 @droopy wyciągnąłem bagnet raz, ale ani na tym plastiku nie potrafię odczytać ani też nie chce go wyciągać bo ciągle mi się wydaję, że połamię . Tylko francuska myśl techniczna mogła zrobić plastikowy bagnet........ Dlatego sprawdzam przez komputer jeśli mam wszystkie kropki pełne to uznaję, że jest git. Często śmigam powyżej dopuszczalnych 140km/h więc wcale się nie dziwię, że coś łyka. Opel kumpla ciągnie dużo dużo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 4 minuty temu, czik3n napisał: Tylko francuska myśl techniczna mogła zrobić plastikowy bagnet........ Pierdyliard takich bagnetów zamiast zwykłych metalowych i już było na Maybach'a dla prezesa Renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi