Renia08 Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Witam. Szukałem i nie bylo konkretnej odpowiedzi. Chociaż na forum Scenica ktoś tam jakieś informacje podawał. Pytanie brzmi. Czy można z tym jeździć po wymianie na inny bagnet? Nie rozpierdzieli mi to silnika? Urwala się sama końcówka. Zaznaczam, że mam trudną sytuację finansową jak na razie i wymiana oleju i uszczelki miski na razie nie mam funduszy. Pytanie kolejne, czy od dCi będzie pasował? Czy muszę szukać konkretnie to mojego 1.6 16v 110km? Proszę o rzetelność w odpowiedziach, naprawdę się boję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Możesz jeździć. Tworzywo nic tam nie uszkodzi. Nie zassane zostanie przez pompę, bo na smoku jest siatka. Przy planowanej wymianie oleju dodatkowo odkręcisz i wyczyścisz miskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Ja mimo wszystko bym nie ryzykował, raczej bym odpuścił jazdę mając świadomość że jest ciało obce w misce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 W MII 1.5 101KM złamały mi się dwa bagnety i nie było żadnych skutków ubocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safetycar Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Widzę, że nie tylko ja złamałem bagnet. W związku z tym mam pytanie. Kupiłem zamiennik miarki do M3 PhI wg nr części 8200496323. Tyle, że nie jest z tworzywa a na metalowej lince z okrągłą końcówką. Ale za nic nie wiem ile jest oleju, cały czas jest pod max a mam własne 4,3 l. Czy taka miarka jest dobra czy musi być oryginalna z tworzywa?Widget spanWidget span Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi