Gość Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Witam. Panowie dziś jadąc Meganka rodziców zorientowałem sie, że zegary same się ściemniły po włączeniu świateł mijania (światła automatyczne) a po wyłączeniu świateł i włączeniu tylko LEDów znowu zegary świeciły mocno. Zauważyłem też, że nie ma możliwości manualnej regulacji jasności. Fajny patent, ja w mojej też chciałbym takie coś mieć. Powiedzcie mi jak to włączyć? Dodam, że Meganka rodziców jest z 2016r, moja z 2014 jeśli ma to jakieś znaczenie. Dziękuję e i pozdrawiam Edytowane 3 Grudnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Na światłach mijania możesz regulować intensywność podświetlenia pokrętełkiem na lewo od kierownicy, tam gdzie się wyłącza np. kontrolę trakcji lub reguluje wysokość świateł. Ja mam 2014 i są takie możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 mam 2009r w coupe i też mam coś takiego, tak jak mówi @pbet regulacje natężenia światła masz na pokrętełku obok zmiany wysokości świateł. Możesz tej opcji np nie mieć (automatycznej zmiany) jeśli nie masz czujnika zmierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Koledzy nie zrozumieliscie mnie. Ja mam te pokrętło od zmiany jasności zegarów, ale w Megance moich rodziców zegary same się ściemniają, gdy np po wjeździe do jakiegoś tunelu włącza się światła mijania, gdy natomiast światła mijania się wyłącza i pozostaną tylko światła do jazdy dziennej wtedy zegary robią się jaśniejsze. Nic nie trzeba wtedy regulować tym pokrętłem. Wszystko dzieję się z automatu. Dodam tylko, że ja w swojej Megi mam czujnik zmierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Dziwne skoro masz czujnik zmierzchu, światła na pewno masz w pozycji AUTO ? tylko wtedy czujnik zmienia natężenie, na mijania albo 0 nie robi nic sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Światła mam w pozycji AUTO i w ciągu dnia świecą LEDy a jak się zrobi ciemnej światła mijania same sie włączają, ale podświetlenie zegarów jest takie jak ustawie pokrętłem. Nie zmienia się automatycznie natężenie podświetlania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Włącz światła mijania, ustaw jasność zegarów jaka Ci pasuje. Ustaw na auto. Jeśli będziesz robił to w dzień zegary powinny się rozjaśnić. Gdy się ściemni włączą się automatycznie światła mijania, a zegary się ściemnią. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 8 godzin temu, Swistak782 napisał: w Megance moich rodziców zegary same się ściemniają, gdy np po wjeździe do jakiegoś tunelu włącza się światła mijania, gdy natomiast światła mijania się wyłącza i pozostaną tylko światła do jazdy dziennej wtedy zegary robią się jaśniejsze Tak to właśnie u mnie działa. Jasność na światłach mijania ustawiłem sobie mniejszą niż domyślna wspomnianym pokrętłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Dziękuję Panowie za podpowiedzi. Przetestuję i dam znać. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Może masz ustawioną jasność maksymalną na włączonych światłach mijania, wówczas może nie być widać ściemnienia gdy nastąpi ww. przełączenie. Ja mam bardzo ściemnione, coby w nocy nie oślepiały i różnicę widzę ewidentną (codziennie jeżdżę przez mini-tunel, gdzie następuje przełączenie). Myślę, że wszyscy, ci którzy mają czujnik zmierzchu i używają świateł do jazdy dziennej, mamy to samo, począwszy od 2008 roku. BTW, w Meganie II też tak to działa, tylko że tam nie mam dziennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Panowie jest tak jak piszecie dziękuję!!! Teraz jest baja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi