Silverek Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Cześć. Czy znacie sposób na demontaż zaślepki znajdującej się pod klamką (zaznaczona na poniższym obrazku)? U mnie niestety są one luźne i delikatnie latają przez co przy wyższych prędkościach obijają się o karoserię co irytuje podczas jazdy (bardzo wyraźnie to słychać). W MII miałem podobny problem, ale tam zaślepki praktycznie same wychodziły więc podkleiłem je "kropelką" .Tutaj są luźne, ale nie na tyle aby się do nich dobrać i w jakiś sposób przymocować. Z góry dzięki za pomoc Edytowane 3 Stycznia 2019 przez Silverek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Ja to wyjmowałem ściągaczami do tapicerki, takie plastikowe łyżki. Zaślepka jest na zatrzasku, wystarczy podwadzić od dołu i wyskoczy. Później minimalna ilośc silikonu i jest cisza i spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 No właśnie u mnie luz jest, ale nie aż taki żeby coś tam wsunąć/włożyć więc może być problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszNS Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Daj znać jak uda Ci się to jakoś wyciągnąć. U mnie jest dokładnie taka sama sytuacja jak u Ciebie - zaślepki mają lekki luz i w czasie jazdy na pewno generują hałas, ale równocześnie trzymają się na tyle solidnie, że nie mam pomysłu jak się do nich bezpiecznie dobrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) @MariuszNS będę działał, ale dopiero jak przyjdą jakieś cieplejsze dni... Garażu niestety nie mam, a takie dłubanie pod chmurką może przynieść więcej szkód jak korzyści. W Pile mam salon Renault więc ewentualnie do nich jeszcze podjadę i się podpytam. Edytowane 3 Stycznia 2019 przez Silverek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Od spodu zaślepki musisz podejść cienkim śrubokrętem,tam w niej jest nawet wpustka na śrubstak,tylko delikatnie trzeba go wsuwać i jednocześnie ciągnąć wtedy elegancko wyskoczy.U mnie badziejstwo generowało skrzypienie, terkotanie,czort wie jak to nazwać ale dopiero jak zaczynały się chłodne poranki i dni a ja walczyłem z uszczelkami drzwi,szyb nerwa miałem bo niosło świergot po całych drzwach .Kapka sylikonu i; nastala wiekopona cisza; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 @ROBRAT możesz wrzucić jakieś zdjęcie poglądowe z zaznaczonym miejscem wypustki na śrubokręt? Chciałbym wiedzieć, gdzie muszę dokładnie celować Silikon dawałeś dookoła całej zaślepki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszNS Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Silverek - widzę, że chyba nie wytrzymasz z tymi zaślepkami aż zrobi się cieplej i ogarniesz ten temat szybciej ode mnie ;) Przy tej okazji prośba - jak już zdemontujesz to ustrojstwo, to wrzuć proszę fotkę, w którym miejscu należy nałożyć tego silikonu, aby to przyniosło efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 @MariuszNS chciałbym poczekać do wiosny, bo zimą to duże ryzyko że coś się uszkodzi/połamie. Ale mnie ten dźwięk tak irytuje... Dopóki jeżdżę po mieście to jest w miarę OK, ale jak tylko wyjadę za miasto i bardziej się rozpędzę to jest tragedia... A najgorsze jest to, że najbardziej dudni zaślepka w drzwiach kierowcy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Centralnie od dołu,kucasz latarka i cienki śrubstak delikatnie wciskasz się między zaślepkę a karoserie.Sylikon to mało i wg uznania bo tam niema zbytnio gdzie się rozpędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Weź mała gumkę wielkością jak ta zaślepka i spróbuj położyć bez wyciągania coś takiego https://goo.gl/images/YnP78b Edytowane 4 Stycznia 2019 przez mariuszekf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 @mariuszekf w jaki sposób ją położyć? Robiłeś tak u siebie? Co bym nie robił to i tak zaślepkę muszę podważyć bo teraz jest delikatny luz, ale nic tam się nie da wsadzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Ja wyciągnąłem i takie gumki zakładałem. Być może się wciśnie bez wyciągania, ten terkot naprawdę wkurza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 @mariuszekf ile takich gumek recepturek dawałeś? W sumie to też nie jest zły pomysł... Wątpię tylko aby udało się je założyć bez wyciągania zaślepki. @meganecoupe02 @ROBRAT w której części zaślepki dawaliście silikon? Dla ułatwienia wrzucam poglądowe foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Te recepturki to chyba się z czasem wykruszą, wysypią, itp silikon dajesz delikatnie na brzegach tak by po założeniu zaślepka skleiła się z karoserią,mi trochę silikonu i tak wyszło na zewnątrz jak zaślepka wskoczyła docisłem powycierałem nadmiar i zostawiłem do wyschnięcia teraz trzyma nie rusza się i jest cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi