MariuszNS Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Ja piernicze. Ale rzęzi To nie może być normalne, walcz z tym ASO. Oni zawsze będą mówić, ze TTTM i itd... Życzę dużo siły i wytrwałości.Chyba bym się załamał kupując nowe auto z taką przypadłością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiulka Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Podejrzewam, że Renault bardzo dobrze zna przyczynę tych dźwięków. Podobne przypadki zdarzają się w całej Europie w Megankach z różnymi jednostkami napędowymi ale z tą samą skrzynią. Szef serwisu który zajmuje się moim przypadkiem był chętny do pomocy i sam sugerował, że może to wina skrzyni do momentu wyjazdu do centrali w Warszawie. Po powrocie stwierdził, że nic już nie może zrobić i trzeba czekać aż Renault znajdzie rozwiązanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniSL120 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 3 minuty temu, MariuszNS napisał: Ja piernicze. Ale rzęzi To nie może być normalne, walcz z tym ASO. Oni zawsze będą mówić, ze TTTM i itd... Życzę dużo siły i wytrwałości.Chyba bym się załamał kupując nowe auto z taką przypadłością. Ja byłem załamany ale przemyslalem nic mi to nie da, będę walczył do końca i niech się ludzie dowiedzą jak wygląda obsługa posprzedazowa Renault Polska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insaimz Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Widzialem w komentarzach na youtube, ze jakis koles rozwiazal problem i mial powysylac cos Wam na miala. Przysłał rozwiazanie problemu? Regulamin: 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiulka Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Przysłał nam zalecenia aby sprawdzić kolor oleju skrzyni biegów . Według niego czarny olej ze skrzyni świadczy o jej nieprawidłowej pracy i wadzie z któregoś z jej podzespołów . Taka skrzynia według niego powinna być wymieniona razem z osprzętem ponieważ nie wiadomo co dokładnie szwankuje. Ja jestem po sprawdzeniu oleju w skrzyni mojej Meganki. Przy przebiegu 3100 km olej jest szaroczarny ale według gorzowskiego ASO niczego to nie dowodzi . Mam czekać aż Renault coś zaleci albo coś się w aucie posypie i uniemożliwi jazdę wtedy będą mogli to wymienić . Edytowane 20 Stycznia 2019 przez asiulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Niech ktoś ruszy tyłek do jakiegoś mechanika, czy serwisu nieautoryzowanego i niech wysłuchają na podnośniku czy to faktycznie skrzynia biegów...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funyboy Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Wg mnie taki kolor oleju przy tak małym przebiegu może świadczyć o jej awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_J Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Skoro zgłaszałeś problem ze skrzynią to wrzuć wsteczny podczas jazdy, zadzwoń po assistance i udawaj głupiego, bo "mówiłem, że coś jest nie tak" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 1 godzinę temu, Maciej_J napisał: zgłaszałeś problem ze skrzynią to wrzuć wsteczny podczas jazdy, zadzwoń po assistance Nie jest to takie proste, bo jest blokada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seimi Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 (edytowane) Cześć, Kupiłem Megane Grandtour 1.3 TCe 115 KM tydzień temu i zaraz na drugi dzień pojawił się podobny dźwięk. Pojawia się wtedy gdy silnik nabierze temperatury. Objawia się chrobotaniem z okolic licznika nasilajacym się w zakresie obrotów 2000-3000. Ponadto jak wciska się sprzęgło, zmienia się nasilenie tego dźwięku. Z miejsca pasażera prawie wcale niesłyszalne. Myślę, że będzie to problem ze skrzynią biegów lub sprzęgłem. Serwisant z ASO przejechał się autem i również to słyszał. Przypomniał sobie rownież o Scenicu z tym silnikiem i podobnych objawach. Jednak wyjaśnił mi też, że Dział Techniczny Renault nie ma jeszcze rozwiązania. Mam to zgłoszone w ASO - zobaczymy co będzie. Jadę niedługo na korektę ustawienia kierownicy to jeszcze podpytam. Dodam, że samochód kupiony w Renault Pietrzak Katowice. Przebieg: 460 km. Pozdrawiam Edytowane 22 Lutego 2019 przez seimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniSL120 Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 39 minut temu, seimi napisał: Nie papuguj. Witam, współczuję Ci, ja kupił auto w Auto Zięba Katowice, jesteśmy z jednego regionu, gdybyś mógł odezwij się na Messenger Facebook tam porozmawiamy na żywo. Krzysztof Machura REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_J Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Ja w Częstochowie jestem umówiony, że podjadę jak będę miał zrobione 10 tyś. Prawda jest taka, że to jeden z elementów wirujących, który kręci nawet na tzw luzie, bo słychać to również wtedy. Ciekawe czy pomoglaby wymiana łożysk albo wałka skrzyni biegów. Może podczas produkcji nie trafili w tolerancję, dział jakości odebrał i teraz coś bije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Ale jaja. Czy Meganka z 2008 roku czy 2018 to dalej lipa. Powinni kogoś za głowę powiesić na drzewie za takie coś. Najlepsze w Renault jest to, że jak się wymienia wadliwą część na nową to nowa ma tą samą wadę. A element który należy wymienić np: w skrzyni a nie całą skrzynię jest niewymienialny, np: mechanizm rożnicowy. Ręce opadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniSL120 Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 58 minut temu, Renia08 napisał: Nie papuguj. Może i są to dobre samochody ale ja trafiłem na egzemplarz z wadą i teraz trwają przepychanki z dealerem który może i chciałby coś zrobić ale nie ma wiedzy jak to zrobić a centrala Renault odpisuje zawsze jedno: .... nie jest to cytat tylko skrót myslowy....jesteśmy importerem samochodu a jak masz problem zgłoś się do dealera który ma wykwalifikowaną kadrę serwisu która naprawi to co zje... fabryka.... Ale z tym problemem nie są sobie w stanie poradzić.... Nigdy więcej Reno.... 1 godzinę temu, Maciej_J napisał: Ja w Częstochowie jestem umówiony, że podjadę jak będę miał zrobione 10 tyś. Prawda jest taka, że to jeden z elementów wirujących, który kręci nawet na tzw luzie, bo słychać to również wtedy. Ciekawe czy pomoglaby wymiana łożysk albo wałka skrzyni biegów. Może podczas produkcji nie trafili w tolerancję, dział jakości odebrał i teraz coś bije Gdybyś chciał prosze o kontakt na Messenger Facebook Krzysztof Machura... mieszkam 50 km od Częstochowy także mamy podobny problem mieszkając w jednym regionie. REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seimi Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Tylko jak mają wymieniać na taką samą część to bez sensu. Renault musiałoby się przyznać, że coś skopało i wówczas powinni wzywać do serwisów i wymieniać na element wolny od wad. A tak to takie szukanie w ciemno. Widzę, że w temacie o 1.2 TCe 130 KM są analogiczne problemy i tylko jeden serwis zdecydował się na zmianę skrzyni biegów. Inni obwiniają rozrząd albo dolot do turbiny. Generalnie jakbym wiedział, że nie stanę przez to gdzieś w trasie, to bym się tak nie przejmował... Ale jak się zostawiło w salonie 70 tys. zł to trochę żal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi