bugaj102 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Witam. Mam pytanie wymieniłem zamek w drzwiach kierowcy i od tamtej pory świeci się electronica fault czy trzeba to adoptować w clipie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugaj102 Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 To czemu się świeci electronica fault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 2 minuty temu, bugaj102 napisał: X Nie jest to związane z samym zamkiem. To jest przeciążenie w obwodzie kontrolowanym przez UCH. Być może zawarte w tych drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugaj102 Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 A może być przyczyną że odłączyłem pompę paliwa na chwilę ? Bo jak odłączenie akumulator ona gaśnie i dopiero po jakimś kawałku drogi się zapala 21 godzin temu, jabrze napisał: Nie jest to związane z samym zamkiem. Czyli trochę jaśniej? Jeśli auto chodzi normalnie to przejmować się tym czy sobie odpuścić? Bo zamek przyszedł na 6 pinów a ja miałem na 4 podłączyłem metodą prób i błędów ale działa zamyka wszystko jest w porządku, ale Reno nie ma czegoś takiego jak inne auta, że jak coś jest naprawione to błąd znika tylko trzeba go usunąć żeby zniknął? Kolejne pytanie czy przez to że przewody mogłem pomylić przy podłączaniu mogło się zaświecić electronic fault i czy teraz muszę jechać na komputer na usunięcie błędów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Ten błąd sam zginie po usunięciu usterki. Nie można tak jeździć, ponieważ po wyświetleniu błędu alternator zaniża ładowanie akumulatora. Możliwe, że to się stało przy adaptacji innego zamka. Zasilania silniczka masz prawidłowo, a styki kontrolne są żle kluczowanie. Napisałem, że nie jest to związane z samym zamkiem myśląc o wymianie na nowy o tym samym nr. Może być również "przycięty" jakiś przewód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugaj102 Opublikowano 13 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Skomplikowany samochód. A na Clipie pokaże co jest nie tak? Bo mam kabel i program ddt2000 ale nie wiem czy pokaże bledy To może nie wina zamka bo nie działa mi tylna wycieraczka odkąd wymienili mi tylna szybę i ogrzewanie tylnej szyby bo urwane są przy szybie te złączki? Tak teraz mi wpadło do głowy. Bo jeśli zamek działa poprawnie to zostało tylko tamto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi