Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Wymiana fotela kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualizacja. Wczoraj hurtowo oprócz problemu z hamulcami/klockami wystąpiłem z ponowną prośbą o diagnozę wiecznie strzelającego fotela kierowcy. Dostałem informację, że Renault wycofało się z akcji serwisowej w postaci wymiany całego fotela (No urwa ależ mi zdziwienie :31_neutral_face:) i teraz jest taka akcja, że wymieniają cały zestaw śrub, którymi fotel przymocowany jest do karoserii. Wymiana całego stelaża też nie wchodzi w grę. Śruby zamówione, w przyszłym tygodniu będą dzwonić kiedy podjechać na ich wymianę. Oczywiście po wymianie zdam relację co i jak. 

• 4 miesiące temu...

Witajcie, odebrałem megane po dużym zgłoszeniu gwarancyjnym :)

Wymienili mi: Stelaż fotela, ledy w boczkach drzwi, łożyska mcphersonów, uszczelnili rozrząd, uszczelnili odme, kocówki stabilizatorów, regulacja klapy bagażnika i drzwi kierowcy, wymienili mi plastik w drzwiach kierowcy gdyż był połamany, aktualizacja softu, i chyba to tyle więcej już nie pamiętam :)

Po ponad trzech tygodniach śmigania zastępczakiem ciesze się dalej swoją megane. Wszystkie drażliwe tematy ustały a zwłaszcza problemy z fotelem więc jestem zadowolony.

• 7 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

Widok jest od przedniej strony fotela od strony drzwi. Przy okazji chciałbym zaktualizować opis problemów z fotelem. Niestety klejenie nie pomogło na zawsze. Po jakimś czasie klej puścił z jednej strony i stuki powróciły. Dałem auto do mechanika, który wspawał mi tą poprzeczkę po uprzednim demontażu fotela i teraz jest super. Jak nie jesteście pewni co stuka to radzę w pierwszej kolejności dotknąć tej poprzeczki w trakcie jazdy na nierównościach przy których słychać stuki (lepiej podnieść lekko fotel) - jak to poprzeczka to powinnien być odczuwalny przeskok przy stukaniu.

Witajcie, mam ten sam problem. Jest to irytujące. Czy możecie mi napisać krótką instrukcję gdzie tę belkęprzesmarować by tymczasowo stukanie zniknęło? może podeślecie jakieś zdjęcie? Samą belkę dotykałem i wydaje się trzymać stabilnie...jednakże podczas jazdy stuka :-(