raul_na_102 Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Hej, Od dłuższego czasu przyglądam się ogłoszeniom Meganek. Chciałbym coś z pakietem gt oraz silnikiem 180km. Niestety zbyt wielu opcji nie ma. Wpadło mi ostatnio takie ogłoszenie: 1. https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-ID6BEPAS.html#308dc0a170 Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszNS Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 A co można myśleć o samochodzie o sportowym charakterze importowanym z Francji, o którym nawet w ogłoszeniu brak informacji o bezwypadkowości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raul_na_102 Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 19 godzin temu, MariuszNS napisał: X Auto jest użytkowane przez prywatną osobę dłuższy czas. Przy 90k wymienił rozrząd. Niedawno sworzeń wahacza lewy i prawy, oraz simerblock lewy i prawy. Jest książka do auta. Poniżej kilka zdjęć dodatkowych, które mi podesłał. REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Typowe myślenie szukających perełek zawsze w oryginalnym lakierze. Nawet jeśli miał jakąś przygodę to co z tego? Ważne jest jak został naprawiony. Mnóstwo aut salonowych ma jakieś mniejsze lub większe przygody, ale naprawiane sa OK, bo przecież nie pochodzą z Francji... totalna bezmyślność Autko ładne, sprawdzić dokładnie, jeśli nie jest ulepek to brać jeśli takiego szukasz. Trochę ubogie wyposażenie, brak składanych lusterek, tapicerka też średnia.. ale zależy na czym komu zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Ma pakiet sportowy ale brakuje przedniej dokładki, więc przód był pewnie ruszany (lub zgineła na krawężniku), ale to nie wyklucza musisz jechać i sprawdzić. Igła to pewnie nie jest ale może nie jest aż tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raul_na_102 Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 11 godzin temu, karolaa napisał: Typowe myślenie szukających perełek zawsze w oryginalnym lakierze. Nawet jeśli miał jakąś przygodę to co z tego? Ważne jest jak został naprawiony. Mnóstwo aut salonowych ma jakieś mniejsze lub większe przygody, ale naprawiane sa OK, bo przecież nie pochodzą z Francji... totalna bezmyślność Nigdzie nie napisałem, że szukam totalnej perełki i że auta z Francji są super. Nie wspomniałem nawet, że auto jest z Francji. Co do wyposażenia to rzeczywiście brakuje mi składanych lusterek oraz podgrzewanych foteli. Navi oraz wygłuszenie drzwi sam bym dołożył z potrzebnych mi rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Ty nie pisałeś, ale MariuszNS.. to do niego było:) Navi - kwestia gustu, korzysta się z tego raz na ruski rok.. Dokładać można w auto w nieskończoność:) Auto wizualnie OK, ale golas taki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raul_na_102 Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 10 godzin temu, karolaa napisał: x A to przepraszam Czy taka konfiguracja auta jest warta pieniędzy, które właściciel za nie chce czy szukać czegoś innego? REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Coupe jest troche droższe od htch, ale 29 to wg mnie cena z sufitu za taka wersję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Przy tym przebiegu, warto sprawdzić sprzęgło i dwumase. - komplet około 2000 zł. Pasuję zapytać czy przy wymianie rozrządu wymienili koło kzfr. Jeśli nie, można zbić o 500 zł. Pasuję sprawdzić tarcze, przede wszystkim tylne, Jeśli są już na graniczu to występują one z łożyskiem - cena oem około 550 zł bez klocków, przód podobnie. Jak celujesz w megane, to proponuję Ci tylko GT, fajna wersja fajnie jeździ, trzyma drogi git. Pasuję pomyśleć o gazie - bo koszty przez pół. Opony zima/lato jak nie ma to można zbić cenę. Ogólnie metek przy przednich pasach nie ma, więc jak ich będziesz szukać to nie przestrasz się ,że ich nie ma. Jakbyś trochę zwiększył budżet, to ziomek ma fajną zadbaną sztukę na sprzedaż. Taka jak moja, wersja Robert Kubica. Tylko na sztywno chce 37. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszNS Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) @karolaa To nie jest bezmyślność, tylko kwestia wyboru. Według mnie bezmyślność to wiara, że auto sprowadzone z Francji trafiło na polski rynek, bo było dobre. Dobre auta zostają na zachodzie, do Polski trafiają takie, których nikomu się nie opłaca już tam naprawiać. Można przyjąć ten prosty fakt do wiadomości, albo żyć nadzieją, że akurat ten konkretny samochód nie był w stanie takim jak średnia dla importowanego szrotu. Gdyby ludzie myśleli głową, a nie innymi organami, zrozumieliby że coś tu nie gra, jeśli samochód z Francji jest tańszy niż ten z Polski, a przy okazji trzeba uwzględnić, że a) dobre auta na Zachodzie są droższe niż u nas, b) importer ponosi koszty ściągnięcia pojazdu, c) importer zarabia na sprzedanym aucie. Rozumiem jak ktoś sam jedzie po taki samochód na Zachód, zna jego stan techniczny i sam dla siebie takie auto naprawia. W każdej innej sytuacji zakup takiego pojazdu to proszenie się o kłopoty. Edytowane 26 Lutego 2019 przez MariuszNS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadisticescape Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) nikt Cie o referat nie prosił, klepiesz formułki z internetu nic więcej, przeszkadzasz @MariuszNS Edytowane 26 Lutego 2019 przez sadisticescape Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raul_na_102 Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 1 godzinę temu, LiszoGT napisał: Przy tym przebiegu, warto sprawdzić sprzęgło i dwumase. - komplet około 2000 zł. Pasuję zapytać czy przy wymianie rozrządu wymienili koło kzfr. Jeśli nie, można zbić o 500 zł. Pasuję sprawdzić tarcze, przede wszystkim tylne, Jeśli są już na graniczu to występują one z łożyskiem - cena oem około 550 zł bez klocków, przód podobnie. Jak celujesz w megane, to proponuję Ci tylko GT, fajna wersja fajnie jeździ, trzyma drogi git. Pasuję pomyśleć o gazie - bo koszty przez pół. Opony zima/lato jak nie ma to można zbić cenę. Ogólnie metek przy przednich pasach nie ma, więc jak ich będziesz szukać to nie przestrasz się ,że ich nie ma. Jakbyś trochę zwiększył budżet, to ziomek ma fajną zadbaną sztukę na sprzedaż. Taka jak moja, wersja Robert Kubica. Tylko na sztywno chce 37. Dzięki za porady. Na pewno będę zwracał na to uwagę. Niestety nie dysponuje tak dużym budżetem na auto. Zapytam jeszcze czym się różnią wersje GT z tłumikiem po środku od takiej jaką np. Ty masz? W różnych źródłach różnie podają ale generalnie znalazłem, że ta z ogłoszenia ma dodatkowo pakiet sport line i dlatego. To prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszNS Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 @sadisticescape"Przenikliwość" twoich wypowiedzi jest na tym forum szeroko znana, wystarczy przejrzeć historię twoich postów i ich ocen przez innych userów, aby zauważyć jak ty pomagasz... ;) Co do meritum sprawy - każdy kupuje zgodnie z własnymi przekonaniami, a forum służy wymianie poglądów. Kolega zrobi jak zechce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) @MariuszNS Zgodzę się z Tobą, bo kupując auto z zagranicy, nigdy nie ma się pewności co do jego historii. Sam kupowałem od zwykłego człowieka, nie handlarza (tak się przedstawiał) i miało być bezwypadkowe, bez kolizyjne i ogólnie cacy. Okazało się potem, że przygody miało i to nie jedną. Znalazłem potłuczone szkło w drzwiach przy okazji wymiany głośników i poniszczoną wiązkę z tyłu i pogiętą blachę za tylnym zderzakiem. Nie było szans zobaczenia tego na przeglądzie, trzeba by było rozbierać samochód... Ale jeździ dobrze i nie mam od roku z nią najmniejszych problemów, a kupiłem po bardzo okazyjnej cenie. Także nie ma co się bać zagranicznych samochodów i straszyć kolegę, jak się samochód podoba, to jechać pooglądać, sprawdzić podłużnice czy nie były kombinowane, zobaczyć podłogę czy nie jest falowana i jak jeździ prosto i przegląd przejdzie to brać. Edytowane 26 Lutego 2019 przez MichalVTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi