pepe701 Opublikowano 13 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Witam Kupiłem czujniki parkowania Valeo Beep&Park. Potrzebują do działania: sygnał wstecznego, masę i 12V z zapłonu (ACC). Skąd najłatwiej byłoby doprowadzić sygnał ACC? Czy miałby ktoś może schematy elektryczne do Megane IV? Załączam instrukcję montażu oryginalnych akcesoryjnych czujników. (nie wymagają sygnału ACC) czujniki megane iv.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 13 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 (edytowane) Tylne lampy świecą zawsze. Może z nich ? Lub tylne gniazdo zapalniczki Edytowane 13 Marca 2019 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe701 Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 U mnie lampy nie świecą cały czas (model 2016), ale gniazdo zapalniczki to niezły pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Moje lampy świecą zawsze gdy auto jest ruchu. Na światłach mijania i na dziennych. Poszukaj instrukcji montażu gniazd do haka. To może Ci pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Tu jest instrukcja fabrycznego zestawu poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 11 godzin temu, pepe701 napisał: U mnie lampy nie świecą cały czas (model 2016), ale gniazdo zapalniczki to niezły pomysł. Masz duże ledy z przodu czy małe? Bo renault od początku się chwali, że światła "egde light" z tyłu świecą się ciągle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe701 Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Do dziennej jazdy mam te małe krótkie paski na dole reflektora, może dlatego nie ma tego edge light. Ciekawe czy dałoby się to włączyć podłączając jakiś komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 15 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 @pepe701 Z tego co wiem, do tego służy ta opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe701 Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 OK. Dzięki za informację. W takim razie kupię może jakiś komputer OBD i spróbuję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek1 Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 @pepe701 czy możesz opisać jak sobie poradziłeś z montażem? Też planuję założenie czujników, przydały by mi się wskazówki od osoby, która już to robiła. U mnie lampy z tyłu świecą się cały czas. Megane z 2016 roku, z przodu tylko mały pasek ledów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radar75 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Witam, chcę podłączyć się do tematu z pytaniem, czy po podłączeniu tych oryginalnych czujników parkowania jest możliwość zwizualizowania ich na wyświetlaczu? Dodam, że mam megane IV z początków produkcji w wersji bez GPS i czujników, foto pulpitu w załączeniu. Poproszę również, jeśli dysponujecie o instrukcję podłączenia do czujników przednich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 (edytowane) A chcesz dołożyć oryginalne czy czujniki valeo? Jeśli oryginalne to w przednim zderzaku będzie do wymiany wkladka L/P na halogen, plus zestaw mocowań w kratke, wiązka, czujniki, przecież to wyjdzie z 1000pln, chyba, że ktoś ma super tanie źrodło. Tyl to wymiana zderzaka. Potem dołożenie centralki i jeszcze kwestia wizualizacji o ile w ogóle jest możliwa. Chyba już lepiej kupić uniwersalne czujniki z beeperem.. tak jak kolega na początku wątku, ale czy musi być valeo? Proponuje Ci załóż takie, będą wyglądać jak oryginały, zakładane w clio wygladaja i działają rewelacyjnie. https://allegro.pl/oferta/czujnik-cofania-parkowania-jak-oryginal-bu-gratis-8282634628 Edytowane 28 Stycznia 2020 przez karolaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radar75 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Czujniki 8201537464 i 8201537455 są akcesoryjne Renault i niestety nie mają wiązki do kompa samochodu, są z biperem. Co do kosztów, to wystarczy samemu otwory zrobić jak to jest w instrukcji, co jeśli jest smykałka majsterkowicza idzie zrobić samemu :). Samo podłączenie też nie robi problemu, a i zestaw mocowań w kratkę można do 100 PLN kupić. Ogólnie całość to 500 zeta jak na razie. Jeżeli natomiast jest możliwość podłączenia do komputera samochodu i zwizualizowania tego na wyświetlaczu licznika (jak np. w kijankach) to warto wydać trochę więcej kasy. Tu pada pytanie, czy ktoś już się mierzył z tego typu zadaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz9009 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 Witam. Chciałem dołożyć przednie oryginalne czujniki parkowania do Megane IV 2017 r wersja zen. Czy jest to możliwe. Mam zamiar kupić całą wiązkę przednią z czujnikami, wkładkę lewą i prawą z dziurami na czujniki przy halogenach i mocowania czujników w kratkę. Czy to wystarczy, czy trzeba jeszcze wymieniać moduł czujników parkowania na przód i tył czy ten orginalny będzie działać na przód. Jeżeli to zamontuje to muszę włączyć clipem. Proszę o jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi