elmatero Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Jak zmieniam bieg w manualnej skrzyni z 1 na 2 to mam takie mocne szarpnięcie. Też tak macie, czy po prostu się jeszcze nie przyzwyczaiłem do samochodu? Próbowałem bardzo powoli puszczać sprzęgło i wtedy jazda jest płynna ale widać, że spowalniam ruch spod świateł. Natomiast każda dynamiczniejsza zmiana z 1 na dwójkę kończy się "żabką". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 W 1.2Tce jest to samo. Taki "kangur", to chyba z powodu momentu obrotowego, turbo się zdąży nakręcić i daje więcej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmatero Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Czy masz jakąś dobrą radę jak z tym, żyć ;) ? Dodawanie gazu w trakcie zmiany, czy jednak jak najbardziej delikatne puszczanie sprzęgła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 11 minut temu, elmatero napisał: Czy masz jakąś dobrą radę jak z tym, żyć Jednoczesne ; - delikatne puszczanie sprzęgła, - dodawanie gazu w trakcie zmiany biegu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 7 godzin temu, elmatero napisał: Czy masz jakąś dobrą radę jak z tym, żyć ;) ? Przyzwyczaisz się do tego po czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmatero Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Dzięki za rady, Przesiadłem się z 72 KM i 104 Nm ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Czy ktoś próbował to zareklamować? Przecież to szarpanie będzie przekładać na trwałość dwunastu. U siebie zauważyłem, że nasila się ten objaw w trybie Eco, ale w trybie Sport też jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario111 Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 U mnie nic takiego nie występuje , ale może faktycznie kwestia przyzwyczajenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi