kecyrf Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Witam. Mam prośbę czy może ktoś polecić stronę gdzie będą opisane silniki (benzynowe) do megane IV. Głównie chodzi mi o informację czy są na wtrysku pośrednim czy bezpośrednim i jaka jest regulacja zaworów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Motobenzyna. Wszystkie silniki benzynowe. Są podstawowe informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecyrf Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Dzięki Komarek za pomoc, ale tam są od Megane I do Megane III, a do IV brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin33892 Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Wszystkie turbo benzyny są na bezpośrednim wtrysku a 1.6 Sce jest na pośrednim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Tam są silniki Renault. Wszystkie w zasadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecyrf Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 5 godzin temu, marcin33892 napisał: Wszystkie turbo benzyny są na bezpośrednim wtrysku a 1.6 Sce jest na pośrednim. Czyli w rachubę wchodzą 4 silniki, a które z nich mają mają regulację zaworów ręczną, a które hydrauliczną? 2 godziny temu, Komarek napisał: Tam są silniki Renault. Wszystkie w zasadzie. To możesz kolego powiedzieć jak znaleźć, bo jak wejdę w Megane czy np Scenic to ostatnie są odpowiednio 2014-2016 i od 2013 (nie ma tam tych najnowszych), a jak wybiorę ogólnie grupa Renault to najmłodsze są od 2007 i też nie ma tych najnowszych z Megane. Piszę o stronie motobenzyna pl, chyba że o inną chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Strona motobenzyna. Na pasku dział silniki. Wybierasz Renault. Wybierasz odpowiedni silnik i już . Jak pisałem- podstawowe info jest. Nie ma silnika 1.3 Tce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecyrf Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 No ale jak pisałem powyżej są ale starsze, od Megane IV z silników 1,6 nie ma żadnego. Dlatego też nie ma chyba 1,3 bo one są od Megane IV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi