marusiek91 Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Witam, Pilnie potrzebuję pomocy. Jaką największą butle LPG można włożyć do Grandtoura Megane 3 2.0T 2009r? Gazownik twierdzi, że max. wejdzie 48L bez podnoszenia podłogi i bez wyrzucania maty spodniej (tej z wytłoczeniami). Także włożył mi te 48L ale ja uparcie twierdzę, że wejdzie 53 (mierzyłem na ile mogłem i wydaje mi się, ze będzie ok). Na internecie znajduje filmiki, gdzie montowana jest w kombi butla 53L a nawet i 55L i wszystko się mieści (nie trzeba wyjmować maty z wytłoczeniami) i co najważniejsze podłoga się nie podnosi. Czy to prawda, że wsadzę do autka zbiornik 53L i jednocześnie zatrzymam mate z wytłoczeniami bez wyraźnej utraty płaskości podłogi bagażnika? Proszę o rady albo fotki posiadaczy Grandtouta MIII w gazie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 To naprawdę takie ważne czy będziesz tankował raz na 400 czy raz na 430 km ? przy okazji większa butla jest cięższa wiec auto będzie Ci średnio więcej paliło i tylne amortyzatory się zużyją szybciej hahaha ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marusiek91 Opublikowano 20 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Hmmm.. W ogólnym rozrachunku tak. Ważne :). W zasadzie na tym zbiorniku robię 300Km a na większym 330km by było :P Tak duża jest różnica w masie zbiornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kur1811 Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 W Megane Grandtour III 1.4 TCe 130 z 2011 miałem butlę 60 litrów. Tylko lekko były wycięte wklęsłe wytłoczenia w podłodze zerowej (tej z pianki). Niestety zdjęć nie prześlę, gdyż autko sprzedałem 2 tygodnie temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 ja będę miał montowana taka "zbiornik 67 l brutto/około 55 netto" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marusiek91 Opublikowano 20 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 1 godzinę temu, Quentin88 napisał: Nie papuguj. aż 67? Kurcze, to na bank już podłoga się podniesie :P REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 20 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 ponoc nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Ja mam w mojej Megane wrzuconą butlę 65l i podłoga jest delikatnie podniesiona, ale nawet tego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateob Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Mam butlę 51L i podłoga w bagażniku jest płaska, większa butla podnosiła podłogę. Dodatkowo wzmocnienie pod butlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Ja w Coupe, mam butlę 52l podłoga jest równo, a sądzę, że weszła by i większa, ale nie zależy mi bo 450km spokojnie robię na całej butli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 (edytowane) @marusiek91 potwierdzam 67 nie podniosła podłogi, netto przy pierwszym tankowaniu weszło 58l przy kolejnych tankowaniach 54,5 wchodzi netto bo zawsze coś zostaje, zasięg przyjemny bo 530-550 km Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez Quentin88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwansterp Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Ja mam 56l i podłoga płaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi