seimi Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Czy macie też w swoich megankach tak, że jak wyłączycie w pełni rozgrzany silnik, po czym po kilku minutach go odpalicie, to wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej ożywa dopiero po kilkunastu sekundach i wskazuje wówczas prawidłowo temperaturę? Bo u mnie tak jest od początku i dodam, że właśnie wtedy gdy wskaźnik leży, silnik mi się czasem dławi. Nie chcę jeździć do ASO, jeśli po prostu tak jest też w innych autach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meca Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Wow pierwsza usterka na forum której ja nie mam! Oprócz dławienia się silnika, bo to mam oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 U mnie też działa z minimalnym opóźnieniem w stosunku do wskazań na Clip. W SC2 miałem tak samo. Zegar w zasadzie to tylko podgląd. Zainstaluj sobie Torque . Do tego ELM z BT i zobaczysz na histogramie jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seimi Opublikowano 26 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Wiem, że wskaźnik pokazuje orientacyjne temperaturę. W oplach miałem tak, że jak się podpięło komputer to normalną temperaturą pracy silnika było 105 stopni C. Przy 108 uruchamiał się wentylator chłodnicy. A na wskaźniki 90 stopni (w insigni, bo w astrze H nie ma wskaźnika) Chodziło mi głównie o powiązanie tego z dławieniem się silnika, ale dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 27 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Dnia 26.05.2019 o 13:00, seimi napisał: W oplach miałem tak, że jak się podpięło komputer to normalną temperaturą pracy silnika było 105 stopni C. Przy 108 uruchamiał się wentylator chłodnicy. A na wskaźniki 90 stopn W fabii 1 analogiczna sytuacja, na kompie 100*C a wskaźnik stoi jak dęba na 90*C i ogólnie jak temp podnosiła się (po uruchomieniu zimnego silnika), to nijak nie miało to odniesienia komputer/wskaźnik. Wskaźnik zachowywał się jakby był ustawiony na sztywno ma rosnąć do 90*C w określonym czasie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Jak już pisałem w innym wątku w ASO dokonałem aktualizacji oprogramowania silnika, poza większą dynamiką wczoraj zauważyłem, że wskaźnik temperatury wstaje odrazo po odpaleniu - więc problem rozwiązali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi