Gość gophfer Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 (edytowane) Witam, pękła mi lewa sprężyna amortyzatora tył i zastanawiam się na co wymienić, pierwsza myśl że KYB ok 95zł/szt, ale czytałem na forum że ktoś w MII na KYB miał zbyt miękko a nie znalazłem wątków o sprężynach do MIII, druga opcja Sachs 140zł/szt Proszę o opinie/poradę jeśli ktoś wymieniał i może coś podpowiedzieć na co innego dobrego/lepszego można wymienić. Edytowane 28 Maja 2019 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 A Monroe? A może oryginalne są dostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 W dzisiejszych czasach wszytko jest dostępne , tylko jak zwykle kwestia kaski na forum vw passata polecają LESJÖFORS jakies 94zl/szt ,Monroe 160zl/szt Ja wyznaje zasada, raz zapłać więcej i miej spokój na długie lata ale z drugiej strony wyznaję też zasadę żeby nie przepłacać tylko za "napis", jestem w stanie dać te 160 za monroe tylko pytanie czy to ma sens i są warte tej ceny , może KYB czy też LESJÖFORS za ok 90zl będą bez różnicy..... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Możesz kolego w ciemno brać sprężyny firmy Lesjofors, to stara, renomowana Szwedzka firma, która produkuje elementy sprężyste. Na Allegro masz po 120zł np. nr. oferty: 8015184514 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Tutaj podnoszą całe auto bo mają czym jest wygodniej Ale czy da się to wymienić podnosząc raz jedną raz druga stronę Czy może przez belkę nie da się opuścić koła żeby wyjąć sprężyn? Kupione Lesjofors 97zl/szt. Wymiana całkiem przyjemna bez problemów, trzeba naraz odkręcić obydwa amortyzatory, wtedy koła opadają i wyjmuje się bez najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 27 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Podbijam temat, ktoś w ostatnim czasie wymieniał ? Jakie marki warto a jakie nie ? Zastanawiam się nad czymś bardziej miękkim, gdyż moim zdaniem jest dosyć twardo, tym bardziej na 17 225/45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Ja ostatnio wymieniałem komplet sprężyn i amortyzatorów KYB i jak dla mnie są w sam raz, ani za twarde ani za miękkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart241 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Witam Jaką firmę polecacie? Mam do wymiany sprężyny z tyłu i zastanawiam się co kupić? KYB - 110zł/szt Lesjofors - 115zł Sachs - 155zł/szt FEBI - 140zł/szt Oryginał RENAULT - 80zł /szt (używka z OLX) Myślałem o KYB lub Lesjofors . Chciałem coś pewnego i mocnego bo mam w bagażniku butlę z LPG więc sprężyny mają co dźwigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Ja bym Ci zarekomendował firmę LESJOFORS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi