krzys2263 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Witam. Mam problem z klimatyzacją, chodzi o to że klimatyzacja działa normalnie ale tylko po stronie pasażera, normalnie chłodzi ,problem jest od strony kierowcy,klimaryzacja działa skabiej tzn.tak jakby słabiej dmuchało i powietrze leci cieplejsze ,jakby nie z klimy A normalnego ogrzewania. Czy miał ktoś podobny problem albo wie jaka może być przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiuu Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Ogólnie w M3 jest tak, że z kratek po jednej stronie leci cieplejsze powietrze względem drugiej, temat przerabiany już w 3 megankach i nawet na forum był o tym wątek. Spróbuj dać tam gdzie wieje cieplej 2st niżej i zobacz czy jest na równi ew. troszkę jeszcze niżej, jeśli tak to wszystko w porządku te samochody tak mają, jeśli nie wieje w ogóle, zimnym z climy to coś masz nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys2263 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 No na pewno jest coś nie tak bo zauważyłem w tym sezonie. Ogólnie zaczynając od 15°Do 20° temperatura jest nie zminna. Ale tylko z jednej strony Przed chwilą, krzys2263 napisał: No na pewno jest coś nie tak bo zauważyłem w tym sezonie. Ogólnie zaczynając od 15°Do 20° temperatura jest nie zminna. Ale tylko z jednej strony Wcześniej dawało normalnie zimne powiwtrze. A teraz jakby cały czas ok 20° Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retros1234 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 u mnie sytuacja wygląda identycznie jak brakuje środka chłodniczego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys2263 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Coś mi się też tak zdaje. Jaki czas jest mniej więcej od nabicia do nabicia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Nie ma ściśle określonego czaso-okresu napełniania czynnika w układzie klimatyzacji. Wszystko zależy od tego ile jej używasz a szczególnie od tego czy nie powstała jakaś nieszczelności w układzie. Sprawdź szczelność układu na maszynie, dobij czynnik z barwnikiem i obserwuj jak chłodzi. Przy następnym razem barwnik wskaże który element układu chłodzenia kwalifikuje się do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys2263 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 A 2 lata to dużo czy mało dla czynnika chłodzącego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Jak to mówi osoba, do której jeżdżę sprawdzać klimę. Czynnik powinien być zawsze. Jak go ubywa to znaczy, że jest nieszczelność. Co 1-2 lata powinno się jeździć tylko na serwis klimy (sprawdzenie szczelności, odgrzybianie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi