Dolot Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Cześć, po włączeniu zapłonu przepustnica wydaje takie dźwięki, czy to normalne ? Czyszczona była z pół roku temu. Samochód szarpie przy gwałtowniejszym przyśpieszaniu na zimnym silniku i regularnie wypada mi zapłon na 4 cylindrze. Czy może to być wina tej przepustnicy ? YouCut_20190711_171907643.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 1 godzinę temu, Dolot napisał: po włączeniu zapłonu przepustnica wydaje takie dźwięki, czy to normalne ? Czyszczona była z pół roku temu. Nic nie słychać, Nie zaszkodzi przeczyścić i wymienić oringi, 1 godzinę temu, Dolot napisał: Samochód szarpie przy gwałtowniejszym przyśpieszaniu na zimnym silniku i regularnie wypada mi zapłon na 4 cylindrze. Sprawdź świece na 4 cylindrze, Świece i cewki muszą być czyste i suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolot Opublikowano 11 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Proszę podnieść głos w głośnikach/słuchawkach, po wrzuceniu filmiku jakość dzwięku spadła, ale jest dosyć mocny odgłos regularnego pisku, kończy się jak odpinam zasilanie przepustnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Pisk z przepustnicy jest rzeczą normalną. Tak przynajmniej głosi prawda tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 12 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Potwierdzam słowa @pbet. U mnie też czasami piszczy i też się tym niepokoiłem, ale forum mnie uspokoiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 U mnie tez tak piszczy i grzechicze na zapłonie bez włączonego silnika więc to pewnie normalne xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi