tyger Opublikowano 21 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Witam proszę o informacje jaki zestaw rozrządu z kołem zmiennych faz mam kupić do swojego samochodu m-ki Renault Megane 2.0 benzyna 16V, rok produkcji 2004.Proszę również o informacje jaki lole, jaki filtr i jaki płyn mam sobie kupić. Mile widziane linki do ofert kupna. Na allegro jest tak różnorodność i duże różnice cenowe. A ja nie mam pojęcia co do mojego samochodu mam kupić/wybrać. Proszę również o informacje, na jaką cenę mam się umawiać z mechanikiem za wymianę rozrządu. Chodzi o to żeby nie dać się naciągnąć i nie przepłacić Jeszcze raz proszę o informację w formie linków do ofert np z allegro lub inny stron. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 21 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 59 minut temu, tyger napisał: Witam proszę o informacje jaki zestaw rozrządu z kołem zmiennych faz mam kupić do swojego samochodu m-ki Renault Megane 2.0 benzyna 16 V, rok produkcji 2004. Proszę również o informacje jaki lole, jaki filtr i jaki płyn mam sobie kupić Żeby mieć gwarancje na usługę ( faktura ), mechanik życzy sobie aby to On zakupił części, Ty tylko masz podać swoje preferencje, Polecam markowy; 1/ olej Valvoline SynPower 5W40, 2/ filtry oleju i paliwa, np; mann, knecht, purflux, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Kolego mechanik ma zrobić usługę wymiany na Twoich dostarczonych częściach. Skąd wiesz co Ci włoży za graty . Najlepiej kupić swoje i dać do wymiany. Wielu z mechaników wkłada gówniane części a liczą za najlepsze z tąd mają kasę. Najlepiej kupić samemu części. Też napisałem temat o częściach rozrządu jakiej marki kupić mam nadzieję że ktoś kumaty odpisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 27 minut temu, jackowskipatryk napisał: Kolego mechanik ma zrobić usługę wymiany na Twoich dostarczonych częściach. I zapomnij o gwarancji. 27 minut temu, jackowskipatryk napisał: Skąd wiesz co Ci włoży za graty . Najlepiej kupić swoje i dać do wymiany. Wielu z mechaników wkłada gówniane części a liczą za najlepsze z tąd mają kasę Stąd, że mechanik ma wystawić fakturę czy tam rachunek zarówno na robociznę, jak i na części + pozostawić stare części do wglądu po robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 @jackowskipatryk Jak przynosisz swoje to dostajesz gwarancję na usługę, a nie na części. Masz gwarancję na części od producenta ALE jak coś się stanie, to mechanik nie wymieni ich za darmo w ramach gwarancji, a producent części nie refunduje kosztów serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 I się będą przerzucali odpowiedzialnością. Mechanik powie wina części, producent powie wina mechanika. A jak mechanik jest sprzedawcą części to obowiązuje go rekojmia i za nie i za robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi