cinas Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Tak, będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
accee Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 (edytowane) Cinas... Ostatnie pytanie. Demontując nawigacje TomTom w oryginalnej wiązce są dwa przewody z kostką 24pinową (do ekranu TomTom i do BIC). W nowej wiązce jest tylko jedno podłączenie 24pinowe. I pytanie jest gdzie podłączyć ta kostkę. Czy do wtyczki z ekranu? Czy do wtyczki zamiast BIC? Bo zawsze jedna wtyczka zostanie luźna. Cinas jak myślisz? Edytowane 20 Września 2020 przez accee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Podpinasz zamiast Bic - to pytanie raczej do sprzedawcy lub zapoznać się z instrukcją od radia , nawigacja została zaprojektowana do dołożenia do auta które go nie ma i tam nawi nie występuje - nie ma tej wtyczki Do modułu BIC dochodzą przewody od manetki sterowania radia stały plus Na upartego zasilanie i cany można by wyciągnąć z nawi ( nie będzie tam can auta tylko can multimediów ) ale sterowania z manetki tam już nie będzie - a nie wierzę że chińczyk będzie czytał po can z modułu bic Wszystko to czysta teoria , wszystko zależy co radio czyta z auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raciarz Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 W dniu 15.07.2020 o 11:06, rsxx napisał: Ja wstawiłem nawigację / tableta z Androidem, podłączyłem do radia w samochodzie. Miałem wersję bez Tom Toma Na tablecie mam GoogleMaps, appkę radio internetowe - stacje z całego świata, i YouTuba Vanced - bez reklam i może pracować w tle. Internet udostępniam z telefonu. Całość kosztów wyszła ok 600zł. Kupiłem "daszek" z rozbitka za 70zł. w firmie robiącej reklamy za 50 zł wycieli mi z czarnego plastiku z fakturą ramkę. Nawi się usypia jak wyłączę silnik, po zapłonie startuje w 5 sekund. I dodatkowo kamera cofania jak będą zainteresowani, to zrobię temat. https://youtu.be/WKauMSyFif4 Ja mam wersję carminat dvd że zmieniarka płyt 6 cd czy można to też zrobić jakoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Każdy da się przerobić kwestia przerobienia okablowania w aucie , nie zawsze szybka i prosta przeróbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raciarz Opublikowano 3 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 W dniu 1.05.2022 o 13:32, cinas napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Ja ju, zamontowałem radio z Androidem ale jest jeden problem posiadałem radio z navigacja i joystickiem że zmieniarka płyt I jednostka navigacji w schowku wszystko działa ale nie canbus nie mogę znaleźć w mojej megane przewodów od canbus przełącznika przy kierownicy i joysticka radio się uruchamia bo obeszłam canbus i tu moje pytanie gdzie znajdują się przewody can w megane 3 dodam że w wiązce radia nie widzę mierzyłem wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danioRM Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 W dniu 1.05.2022 o 13:32, cinas napisał: Każdy da się przerobić kwestia przerobienia okablowania w aucie , nie zawsze szybka i prosta przeróbka Można takie radio zamontować do Megane 3 grandtour/coupe, jeśli wcześniej nie było fabrycznej navi, jednakże jest radio Arkamys? Jeśli się da, to rozumiem lepiej to zlecić serwisowi? Z jakimi kosztami to się wiąże, z tego co wiedzę na allegro ok 2000zł. Wyżej jest jednak komentarz, iż udało się przełożyć swój tablet i zamknąć w 1k zł Z góry dziękuje, brak nawigacji to jedyna przeszkoda w zakupieniu Megane. Nie chcę jeździć z tel na uchwycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Da się zmontować a nawet prościej bo wszystkie wtyczki są za radiem i wyświetlaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danioRM Opublikowano 20 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 (edytowane) @cinasMam już swoją Megane, polecasz jakieś konkretne modele? Zastanawiam się nad wideorejestratorem w lusterku, w szczególności zależy mi na kamerze cofania, dlatego że tymczasowo nie działają mi czujniki.parkowania. To moje pierwsze kombi i pierwsze auto w ogóle. Z wideorejestratorów polecane modele to:Orillo Px60 Dual, Vantrue M2 Z kolei teraz zastanawiam się nad czymś z androidem, Navi z android, OBDpeak- lusterko z androidem. Nie wiem tylko jak wygląda kwestia jakości tych wynalazków, czy obraz z kamery w ogóle po zmroku jest czytelny, jak działa GPS, etc. Świetnie wygląda to na tym filmiku użytkownika @rsxx Nie mam tylko pojęcia jak udało się podłączyć kamerę cofania do zew. urządzenia. Edytowane 20 Września 2022 przez danioRM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danioRM Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 @cinas @aniewa Cześć, Kupiłem i zamontowałem już dedykowane radio do Megane III. Fabrycznie auto było bez nawigacji. Jednak mam kilka problemów: 1. Świeci się kontrolka od poduszki powietrznej. 2. Nie działa sterowanie z kierownicy. 3. Nie działa tylna kamera. Wiecie może o co może chodzić i jak rozwiązać te problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Jak nie działa sterowanie w kierownicy to może nie masz modułu CAN , powinien być wpięty zamiast wyświetlacza , kontrolki pasów również w oryginale szły do wyświetlacza jak brakuje kontrolek w radiu lub nie podłączony CAN to tak może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danioRM Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 W dniu 12.10.2022 o 19:03, danioRM napisał: Jest moduł CAN, cały zestaw wyglądał tak jak na zdjęciu. A więc ten moduł wpina się zamiast tej wiązki informującej o niezapiętych pasach i problem występuje? Jeśli tak, to jak wygląda wyjście tego złącza w aucie. Niestety nie mam jak tego sprawdzić, nie odbierałem auta z serwisu ze względów względy bezpieczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Trudno leczyć na odległość nie widząc co i jak zostało podłączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danioRM Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 @cinasDomyślam się, stąd tylko pytanie czy od tej kontrolki wychodzi jakaś wiązka? Skoro sterownie z kierownicy nie działa to na 100% jest problem z połączeniem do szyny CAN. Wcześniej na forum znalazłem takie rozwiązanie, tylko nie wiem właśnie która wtyczka fabrycznie odpowiadała za to połączenie, o którym piszą autor posta zamieszczonym na zdjęciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Ty miałeś oryginalną kamerę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi