krzys2263 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Mam jeszcze pytanie w każdym samochodzie który posiadalem podczas odkrecnia korka od zbiorniczka płynu chłodniczego było słychać ujście ciśnienia z układu, w tym przypadku przy odkrecaniu nie było nic słychać, zero ciśnienia. Może to być objaw nieszczelnego samego układu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Samego płynu wchodzi z 5l więc jak masz pusto to znika w mgnieniu oka... kup z dwie bańki 5l i wlej jedną całą, póżniej ewentualnie dolewaj ... wtedy zobaczysz wyciek. Rób to oczywiście na zimnym silniku. Też długo walczyłem z płynem, koniec końców była dziura w głodnicy jak po zapałce, wywalało płyn do przodu między kratki zderzaka stąd nic nie było nigdy widać, ale dopiero wtedy jak auto dostawało po garach i ciśnienie robiło się wysokie w układzie chłodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys2263 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Niektórzy piszą że można wody zwykłej wlać, na ile to prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Jak chcesz zakamienić chłodnice to proszę bardzo :D. Destylowana ewentualnie, ale po co kombinować kup sobie koncentrat i rozrób jak idziemy po kosztach. Zreszta płyn zawsze można spuścić korkiem od chłodnicy z powrotem do baniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys2263 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Nie , nie, żadne koszty. Tak tylko pytam bo tak niektórzy piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Na teraz może być destylowana. Rozgrzej układ przy wyłączone klimatyzacji . może zaobserwujesz jakiś wyciek na chłodnicy pod ciśnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Najlepiej zalać do pełna płynu na zimnym zobaczyć czy nie ma wycieku gdzieś na aucie, jeśli nie odpalić dać autu się nagrzać, włączyć ogrzewanie na maksa i kop w podłogę trzymać tak na 3.5k/4k obrotów a druga osoba niech obserwuje pod i przed autem wycieków, i pod maską oczywiście. Być może jest tak jak było u mnie i wywalało dopiero przy dużym ciśnieniu. Na postoju jak auto na jałowym chodziło szukałem chyba z 2 miesiące wycieku... już myślałem, że to uszczelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys2263 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Dziękuję za wszystkie sugestie. Temat zamykam . Odebrałem auto od mechanika. Powodem znikającego płynu okazał się uszkodzony termostat. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi