Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Komunikaty "ryzyko awarii silnika" "skontroluj..."

Bobrzun

Rekomendowane odpowiedzi

też rok bujałem się z takimi objawami w końcu komunikat awaria silnika utrzymywał się cały czas i udało się postawić diagnozę - niesprawny czujnik ciśnienia na listwie wtryskowej. wcześniej kiedy błąd pojawiał się sporadycznie clip pokazywał jakieś głupoty

:lapka:

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 :!: - Prezes

• 1 rok później...

A ja mam takie pytanie...podobny problem...lecz...rok temu ojciec przejechał się moim scenikiem 2009 rok 1,5 dCi 110 km ...nagle sprzęgło padło...chciał na popych odpalic...okazało się że tym sposobem zrobił jakoś zware...spalił się rozrusznik, potem okazało się że ta cała skrzynka bezpieczników poszła przy akumulatorze...wszystko wymieniłem na nowe....oprócz CPU...

Były objawy ze odpalał czasem od strzału czasem za 4 razem...wiec dałem wtryski do sprawdzenia...okazało się że w beznadziejnym stanie 2 a 2 w miarę ok...zdecydowałem się że kupię całkiem nowe....wymieniłem wszystkie...plus przewody przelewowe....wymieniłem też czujnik położenia walka rozrządu...i dalej wyskakuje sprawdź wtryski....ciągle coś nie tak (zauważyłem że na świeckach są przedmuchy...) wtryski zostały przypisane....dzisiaj ojciec 200km nim przejechał i pod samym końcem wyskoczył błąd - AWARIA, MOZLIWE USZKODZENIE SILNIKA, STOP!! SPRAWDZ WTRYSKI...Pierwszy raz takie coś wyskoczyło i zacząłem się martwić co i jak ....zwłaszcza że za granicą jesteśmy teraz tym autem :-(( 

Ktoś coś wie ??

Po pierwsze, zacznij pisać po polsku a nie jak jakieś 13 letnie dziewczę na blogasiu. Po drugie nie zaczynamy naprawy od wymian a od podpięcia pod jakieś urządzenie diagnostyczne, które umożliwi zorientowanie się co faktycznie jest problemem albo poda kierunek w którym dalej szukać.