erte Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 (edytowane) Mam pytania odnośnie tego modelu (obserwuje roczniki 2009-12) 1.Czy model ten nadaje się do LPG i czy ma KZFR? 2.Podobno wersje GT mają sportowe obniżone zawieszenie, co w przypadku konieczności wymiany(np. cieknącego amortyzatora)tzn. czy można założyć standardowe zawieszenie z modelu zwykłego? Przykładowo oryginalne amortyzatory z wersji GT (nr znaleziony w internecie 543020942R )są nie dostępne a zamienniki chyba nie występują (może ktoś posiada numery amortyzatorów i sprężyn oryginalnych z wersji GT, ewentualnie na jakie wymieniał)? dziękuję Edytowane 16 Października 2019 przez erte rozwinięcie tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 4 godziny temu, erte napisał: 1.Czy model ten nadaje się do LPG i czy ma KZFR? Nadaje się pod instalację LPG IV generacji, najlepiej na ; - częściach z wyższej półki, - z kumatym instalatorem, blisko domu, - z nienaganną pracą silnika przed montażem, - luzy zaworowe z hydrauliką, Silnik ma KZFR dla zaworów ssących, Jest to bardzo udany silnik, poszukiwany przez kierowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwansterp Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 (edytowane) ... głupoty napisałem. Edytowane 17 Października 2019 przez kwansterp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 @kwansterp wszystko pomieszałeś, post do skasowania. Każde GT ma usztywnione i obniżone zawieszenie, wersje GT line MIII również (inne niż w GT, mniej sztywne). Obecnie GT line w MIV to tylko pakiet wizualny (w MIII nazywał się GT style). Nie widzę sensu kupowania GT i zmiany zawieszenia, które jest główną zaletą auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erte Opublikowano 17 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Nie zrozumieliśmy się. Wiem ,że sportowe zawieszenie w GT to jego duża zaleta... Pytanie dotyczy sytuacji gdy np.: Kupuję MIII z zawieszeniem GT, gdzie do wymiany są amortyzatory i teraz: na rynku nie ma oryginalnych o nr 543020942R a zamienniki nie istnieją,czy mogę założyć zwykłe z wersji niesportowych? Może ktoś sprawdzić jakie ma nr amortyzatorów i sprężyn z wersji GT (2009-2012)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Pierwszy z brzegu link, 620zł za komplet: < zobacz > Zawsze można zapytać w ASO, tak drożej, ale wymieniasz raz na strzelam 200kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erte Opublikowano 17 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Wiem o linku który podałeś, ale to jedyny nowy komplet który znalazłem w Polsce (w każdej chwili może zostać kupiony)! Nigdzie w żadnym sklepie nie ma tej części,pytanie pozostaje aktualne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi