jaRekkk Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) Drodzy, czy automatycznie składane lusterka zew. w Megane III "13 powinny się składać równo/w tym samym czasie? Miałem wymieniane lusterko od strony kierowcy (nowy oryginał) i w tym momencie jest tak, że lusterko od strony pasażera składa sie ciut dłużej od lewego? Czyli lewe już złożone/rozłożone a prawe jeszcze jedzie. Auto mam od niedawna i nie zwróciłem uwagi jak było wcześniej ale wydaje mi się ze rozkładały/składały się równo.. dzięki za pomoc Edytowane 22 Listopada 2019 przez jaRekkk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) To nie jest normalne. Edytowane 22 Listopada 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaRekkk Opublikowano 22 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Tylko co mogło pójść nie tak? W zasadzie prosta operacja - demontaż starego -> montaż nowego i tak jakby się rozsynchronizowały te lusterka... Clip? Przyuczenie? Jakiś reset? Nie bardzo wiem o co kaman w tym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 33 minuty temu, jaRekkk napisał: Clip? Przyuczenie? Jakiś reset? Nie bardzo wiem o co kaman w tym przypadku Nierówna praca to na prawym duży opór mechaniczny wynikający z zebranego w mechanizmie brudu. Obydwa dostają to samo napięcie. Rozebrać, wyczyścić i powtórnie przesmarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaRekkk Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 (edytowane) Ta przednia obudowa tak mocno siedzi, że odpuściłem próbę ściągnięcia w obawie, zeby nie połamać zaczepów :( Popatrzyłem jeszcze dokładnie i ta różnica w czasie składania wynika z tego, że prawe lusterko startuje z lekkim opóźnieniem. Prędkość składania jest identyczna w lewym i prawym czyli to chyba nie kwestia oporu ze względu na brud ? Edytowane 23 Listopada 2019 przez jaRekkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Startuje z opóźnieniem i pobiera znacznie większy prąd. To jest zwiększone tarcie na osi łamania lusterka. Po kolejnej zimie będzie się otwierać, czy zamykać skokowo, lub nawet piszczeć. Jestem po naprawie i teraz pracują bezszelestnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaRekkk Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 ok, tylko jak zdjąć tą obudowę, żeby nic nie połamać ? U mnie to siedzi sztywno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwansterp Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Daj sobie spokój z tym lusterkiem, chyba ze masz nadmiar czasu, jak padnie to w tedy trzeba rozbierać. Teraz idzie zima, wiec warto wyłączyć składanie, bo jak wejdzie woda w zawias to i nowe nie wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi